Встановлення СЕС на громадських будівлях сприятиме децентралізації генерації – Гарантований покупець

Встановлення сонячних електростанцій (СЕС) на громадських будівлях сприятиме децентралізації генерації.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав в.о. директора ДП «Гарантований покупець» Артем Некрасов, передає Укрінформ.

«Це дає більшу децентралізацію і дозволяє закрити частину потреб цих закладів в енергії – в тому числі, під час ракетних атак і технологічних відключень. Школи, університети, адмінбудівлі працюють в основному в денній зоні, коли якраз і працює сонячна генерація», – сказав Некрасов.

Він зазначив, що зараз міжнародні партнери допомагають із постачанням обладнання для встановлення панелей через Фонд підтримки енергетики. Так, деякі заклади, які вже встановили панелі, навіть продають надлишки електрики на ринку.

Некрасов також зауважив, що рівень інсоляції у різних регіонах України неоднаковий, крім того сонячна активність різна у різні пори роки. Водночас наявність сонячної станції та накопичувача енергії дозволяє гарантувати наявність світла хоча б кілька годин на добу.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 9 серпня доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним військовим адміністраціям забезпечити розміщення генеруючих установок у низці закладів до кінця 2025 року. Зокрема, йдеться про навчальні заклади та лікарні.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version