6 корисних напоїв для мозку, які слід пити щоранку людям за 40 років

З віком підтримання когнітивного здоров’я стає все більш важливим / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дієтологи Варші Хатрі та Джефф Дробот назвали найкорисніші напої для мозку, які варто пити щоранку для поліпшення пам’яті та настрою людям, старшим за 40 років, пише shefinds.com.

“З віком підтримання когнітивного здоров’я стає все більш важливим… Після 40 років вкрай важливо підтримувати функцію мозку і загальне психічне благополуччя за допомогою збалансованої дієти і здорового способу життя”, – ідеться в статті.

За словами дієтологів, один із простих і приємних способів поліпшити здоров’я мозку – включити у свій щоденний раціон такі напої:

Відео дня

Латте з куркумою. Багате на потужну протизапальну й антиоксидантну сполуку куркумін, яка пов’язана з поліпшенням настрою і пам’яті за рахунок збільшення нейротрофічного фактора головного мозку. Вживання лате з куркумою може допомогти зменшити запалення в мозку, потенційно знизити ризик зниження когнітивних функцій і поліпшити загальну функцію мозку.

Чорничний смузі. Чорниця відома своїм високим вмістом антиоксидантів, особливо флавоноїдів, які, як відомо, покращують когнітивні функції. Чорничний смузі не тільки покращує роботу мозку, але також пропонує освіжаючий і смачний спосіб включити у свій раціон необхідні поживні речовини.

Буряковий сік. Чудовий вибір для поліпшення когнітивних функцій через високий рівень нітратів. Ці нітрати перетворюються в організмі на оксид азоту, який допомагає розширити кровоносні судини і поліпшити кровотік і доставку кисню в мозок.

Зелений чай. Потужний союзник для здоров’я мозку завдяки багатому вмісту антиоксидантів, особливо катехінів. Помірний вміст кофеїну в зеленому чаї покращує концентрацію й уважність, не викликаючи почуття нервозності.

Матча. Це порошкоподібний зелений чай із вищою концентрацією антиоксидантів і L-теаніну. Він забезпечує більш тривале вивільнення енергії та поліпшену концентрацію. L-теанін у матчі сприяє розслабленню і може допомогти зменшити стрес. Матча також пропонує потужну дозу антиоксидантів, які захищають клітини мозку і підтримують загальне когнітивне здоров’я.

Кава. Цей класичний ранковий напій може підвищити пильність, концентрацію та когнітивні здібності.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що жінкам, старшим за 50, варто уникати популярного напою.

www.unian.ua

Exit mobile version