БЕБ викрило незаконне ввезення авто під виглядом гуманітарної допомоги

БЕБ на Львівщині викрили осіб, які незаконно ввозили автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги. Такі дії спричинили ненадходження до бюджету понад 5,3 млн грн податків та митних платежів.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Слідством встановлено, що автомобілі завозились на митну територію України з використанням благодійних організацій. Зокрема у період 2022-2023 років таким чином було завезено 46 транспортних засобів. При цьому частина цих авто продавалася через інтернет-майданчики з продажу вживаних автомобілів", – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ провели обшуки за адресою проживання фігурантів та вилучили документи, авто, кошти, компʼютерну техніку, що підтверджують факт вчинення кримінального правопорушення.

У пресслужбі зазначають, що досудове розслідування за сприяння співробітників Львівської митниці триває, встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Кабінет Міністрів визначив транспортні засоби, які ввозяться в Україну за декларативним принципом як гуманітарна допомога. Зокрема, до таких транспортних засобів віднесено легкові автомобілі з обʼємом двигуна не більш як 2 000 куб. см, а також легкові автомобілі з обʼємом двигуна не більш як 4 200 куб. см для потреб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Фото: БЕБ

www.ukrinform.ua

Exit mobile version