Ціни на нафту знижуються після підйому днем раніше

Ціни на нафту знижуються у вівторок, 13 серпня, після різкого підйому на день раніше, викликаного очікуваннями удару Ірану по Ізраїлю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Жовтневі ф'ючерси на Brent подешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,48 (0,58%), до $81,82 за барель. У понеділок Brent здорожчала на $2,64 (3,3%), до $82,30 за барель.

Вересневі ф'ючерси на WTI подешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,39 (0,49%), до $79,67 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $3,22 (4,2%), до $80,06 за барель.

Напередодні Brent оновила максимум з 25 липня, WTI – з 19 липня на побоюваннях атаки Ірану по території Ізраїлю у відповідь на вбивство глави політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані.

Ізраїльські військові приведені у найвищий ступінь готовності у зв'язку з погрозами з боку Ірану й руху «Хезболла», заявив у понеділок представник Армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі. 12 серпня Axios з посиланням на неназваних ізраїльських та американських чиновників повідомив, що іранські війська зараз виявляють таку ж активність, як перед атакою на Ізраїль у квітні.

«Цей і наступні тижні відіграватимуть ключову роль у розумінні того, чи вдасться уникнути подальшої ескалації, чи премія з урахуванням геополітичного ризику суттєво торкнеться ціни на нафту», – зазначив глава відділу аналізу світових ринків у Rystad Energy Клаудіо Галімберті.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version