Дієтологи назвали 4 напої, які призводять до збільшення ваги: чим їх замінити

Деякі напої шкідливі для здоров’я / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Деякі напої можуть негативно вплинути на здоров’я, особливо за умови надмірного вживання. Найчастіше це висококалорійні та солодкі напої, які містять доданий цукор. Такі напої можуть призвести до резистентності до інсуліну і до збільшення ваги, пише shefinds.com.

Дієтологи Крутіка Нанаваті, Джессі Федер і Шана Абрахам назвали 4 напої, через які можна набрати зайву вагу:

Газована вода. Уже не дивно чути, наскільки шкідлива газована вода для здоров’я. За висновками експертів, деякі інгредієнти певних газованих напоїв навіть пов’язані з канцерогенними ефектами. Альтернативою може бути газована вода з натуральним смаком шматочків свіжих фруктів або трав.

Відео дня

Фруктовий сік. Містить напрочуд велику кількість фруктози, яка підвищує рівень інсуліну і швидко всмоктується в кров. Ба більше, покупні соки також часто містять доданий цукор та інші інгредієнти, які роблять їх ще менш корисними, попереджають дієтологи. Розумніше пити свіжовичавлені соки, щоб уникнути додаткових калорій.

Комерційні смузі. Можуть містити велику кількість цукру, сиропів або підсолоджених фруктових соків, що знижує їхню харчову цінність. Приготування домашніх смузі з цільних фруктів і овочів забезпечує поживний і низькокалорійний варіант, стверджують лікарі.

Висококалорійні кавові напої. Можуть мимоволі сприяти збільшенню ваги та сповільненню метаболізму через надмірну калорійність і доданий цукор. Вибір чорної кави з додаванням несолодкого молока може зберегти низькокалорійність вашого ранкового напою і сприяти зниженню ваги, зазначили дієтологи.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 6 корисних напоїв для мозку, які слід пити щоранку людям за 40.

www.unian.ua

Exit mobile version