Волоський горіх становить небезпеку для людей з поширеною хворобою, – лікарі

Волоський горіх становить небезпеку для людей з поширеною хворобою / фото ua.depositphotos.com

Коли справа доходить до того, щоб “привести вашу травну систему в рух” вранці, боротися із запаленням, покращити здоров’я мозку та знизити ризик захворювань, волоські горіхи — чудовий варіант. Тому, вибираючи, що їсти на сніданок, подумайте про те, щоб додати волоські горіхи до вівсяної каші або приготувати каву з волоськими горіхами, пише Parade.

Лікарі сходяться на думці, що волоські горіхи корисні, відзначаючи, що в них багато альфаліноленової кислоти – продукту з високим вмістом омега-3, і що вони мають протизапальну дію.

“Зменшуючи запалення, він підтримує здоров’я кількох систем у вашому тілі, включаючи серцево-судинну, шлунково-кишкову та ендокринну системи. Це знижує ризик серцево-судинних захворювань. Волоські горіхи сприяють здоров’ю кишечника та мозку, а їх протизапальні властивості знижують ризик захворювання людини на рак”, – каже доктор Чідозі Одігве, який спеціалізується на здоров’ї нирок.

Відео дня

Водночас доктор Дженні Стенфорд, лікар із лікування ожиріння, додає, що омега-3 жирні кислоти можуть покращити рівень холестерину, а антиоксиданти можуть зменшити окислювальний стрес. Крім того, каже вона, волоські горіхи містять клітковину, яка допомагає мікробіому кишечника, і сприяють когнітивному функціонуванню.

При цьому волоські горіхи можуть бути небезпечними для певної групи населення, до якої відноситься приблизно 1 із 7 дорослих, а 9 із 10 не знають про це, і це не стосується алергії на горіхи.

“Скоріше, ми говоримо про людей із захворюваннями нирок. Ознаки захворювання нирок включають більш часте сечовипускання, сухість шкіри, криваву або пінисту сечу, м’язові судоми та набряки ніг”, – йдеться у матеріалі.

Доктор Одігве пояснює, що не всім пацієнтам із захворюваннями нирок потрібно уникати або обмежувати споживання волоських горіхів.

“Лише пацієнти з пізньою стадією хронічної хвороби нирок, а також пацієнти, які перебувають на діалізі, повинні будуть зосередитися на обмеженні (якщо не повністю уникати) споживання волоських горіхів”, – говорить медик.

Зазначається, що волоські горіхи багаті двома поживними речовинами, які можуть бути токсичними, якщо споживати їх у великих кількостях – фосфор і калій. Навіть якщо вони не споживаються у великих кількостях, нирки людей із хронічною хворобою нирок не можуть добре переробляти калій і фосфор.

“Ключовим моментом тут є те, що нирки допомагають підтримувати рівень фосфору та калію в нормі. Однак, на жаль, хворі на пізні стадії і діалізні пацієнти не мають такої розкоші, тому вони піддаються високому ризику надмірно високих рівнів цих двох елементів”, – пояснює Одігве.

При цьому доктор Стенфорд каже, що це лише одна з проблем, адже волоські горіхи та їхні двоюрідні брати з мигдалю також містять оксалати, які можуть спричинити утворення каменів у нирках, якщо їх споживати у великих кількостях.

“Пацієнтам із хронічною хворобою нирок варто уважно стежити за своїм харчуванням, щоб контролювати хворобу”, – каже фахівець.

Останні новини дієтології

Вчені зробили несподіваний висновок щодо того, як абрикос впливає на кров’яний тиск. Популярний фрукт може захистити вас від серцево-судинних захворювань.

Раніше дієтологи назвали здоровий перекус, який допоможе вам схуднути. За словами експертів, одне яйце містить менше 80 калорій, при цьому містить шість грамів потужного білка, який допомагає залишатися ситими довше.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Чим можна замінити вершкове масло для покращення здоров’я: названо 5 найкращих варіантів
  • Чому кішка обнюхує обличчя: названо причину цікавої поведінки улюбленця
  • Чому багато людей ненавидять себе: лікар назвав основні причини
  • www.unian.ua

    Exit mobile version