Кардіологи назвали білок №1 для здоров’я серця

Що корисно їсти для здоров’я серця / фото ua.depositphotos.com

Не всі білки однакові для підтримки здоров’я серця. Це джерело білка може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань, пише eatingwell.com з посиланням на твердження фахівців.

“Ваше тіло потребує білка для нарощування і відновлення м’язів. Серце також є м’язом, тому вживання правильних білків може допомогти зберегти ваше серце здоровим і знизити ризик серцевих захворювань”, – зазначила кардіолог Кімберлі Кемпбелл.

Білок №1 для здоров’я серця

Експерти сходяться на думці, що перше місце серед найкращих білків саме для підтримки здоров’я серця посідає риба.

Відео дня

“Середземноморська дієта – одна з найкращих дієт для здоров’я серця. Вона включає в себе білки з морепродуктів з високим вмістом жирних кислот омега-3 і низьким вмістом насичених жирів”, – зазначила кардіолог Мері Грін.

Зазначається, що риба, як правило, містить менше насичених жирів, ніж інші тваринні білки, як-от яловичина або свинина, і містить жирні кислоти омега-3 – тип поліненасичених жирів, тісно пов’язаних із користю для здоров’я серця.

“Жирні кислоти омега-3, які необхідні для підтримки нормального функціонування організму, також можуть допомогти знизити ризик ішемічної хвороби серця. Організм не може виробляти жирні кислоти омега-3. Лосось, тунець, сардини і скумбрія – сорти риби з найвищим вмістом омега-3”, – розповіла Кемпбелл.

Нагадаємо, раніше нове дослідження показало, яка риба корисніша – скумбрія чи лосось.

www.unian.ua

Exit mobile version