Чому ніяк не виходить схуднути: 6 прихованих причин, які можуть здивувати

Вуглеводи необхідні для енергії та функціонування мозку / фото ua.depositphotos.com

Дієтологи Джессіка Беррон, Кейлі МакКенна, Андреа Інохоса і Кортні Джонсон назвали кілька причин, через які ви не худнете, попри всі зусилля. Вони можуть вас здивувати, пише eatingwell.com.

“Незалежно від того, що вас мотивує схуднути, може бути неприємно, коли ваги не зсуваються з місця, попри дієти та фізичні вправи”, – йдеться в публікації.

6 прихованих причин, чому ви не худнете

Ви зосереджуєтеся на обмеженнях. Занадто суворі обмеження часто можуть мати неприємні наслідки та запобігти втраті ваги або навіть призвести до її збільшення. За словами фахівців, зосередження уваги на тому, що ви можете додати до свого раціону, є набагато стійкішим способом зміцнення здоров’я і благополуччя.

Відео дня

Ви пропускаєте прийоми їжі. Пропуск прийому їжі або занадто довге утримання від їжі часто призводить до сильного голоду, який може викликати компульсивне переїдання.

Ви постійно сидите на дієті. Такий спосіб життя може уповільнити обмін речовин, через що вам буде важче скинути вагу і легше її повернути. Якщо ви якийсь час сидите на дієті і не втрачаєте вагу, ймовірно, вашому організму потрібна перерва та час, щоб відновитися після дефіциту калорій.

Ви їсте занадто мало вуглеводів і клітковини. За словами дієтологів, вуглеводи необхідні для енергії та функціонування мозку, тому низьковуглеводні дієти можуть призвести до втоми, поганої концентрації уваги та дефіциту поживних речовин. Що стосується клітковини, то вона сповільнює травлення, посилює відчуття ситості та допомагає регулювати рівень цукру в крові. Дослідження показують, що щоденне вживання близько 30 грамів клітковини може сприяти підтримці здорової ваги, зниженню кров’яного тиску та підвищенню чутливості до інсуліну.

Ви недостатньо спите. Фахівці стверджують, що недостатній сон може порушити ваш метаболізм, і він пов’язаний з великим споживанням калорій протягом дня, що ускладнює втрату ваги.

Ви занадто багато уваги приділяєте вазі. Дослідження засвідчили, що щоденне зважування може призвести до депресії та тривоги, зниження самооцінки та задоволеності своїм тілом.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали 4 напої, які призводять до збільшення ваги.

www.unian.ua

Exit mobile version