Чому під час удару блискавки краще бути в машині: відповідь досвідченого механіка

Скотті Кілмер зазначив, що його автівка після удару блискавки майже не постраждала / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Популярний автомеханік Скотті Кілмер поділився власним досвідом та розповів, що може статися, якщо в автомобіль влучить блискавка. У своєму відео на Youtube він показав, як в його автівку влучила блискавка, коли вона була припаркована на під’їзній доріжці, пише Express.

Зокрема блискавка пробила сонячний зарядний пристрій Скотті, проте в іншому модель залишилася абсолютно неушкодженою. 

Вже за декілька секунд Скотті повернув ключ запалювання, довівши, що автомобіль не зазнав сильних пошкоджень від цього випробування. 

Відео дня

“Сьогодні я розповім вам, чому одне з найбезпечніших місць, де ви можете перебувати під час грози, – це салон вашого автомобіля. І ось чому: вони сидять на гумових шинах. І це одна з причин, чому я стою на гумових підошвах. Багато років тому я був на під’їзній дорозі, працював над машиною, блискавка вдарила в дерево, а на мені були гумові душі. Я відчув невелику електрику в ногах, але це не завдало ніякої шкоди. А три дні тому блискавка вдарила в стовп, що стояв позаду, приблизно за 150 метрів від нас. Вона знищила мій сонячний зарядний пристрій у цій машині. Тому тут стоїть новий, але подивіться на машину”, – розповідає Кілмер. 

За словами автомеханіка, машина досі заводиться та нормально працює. 

“Це не зашкодило машині, це не зашкодить вам. Усередині автомобіля дуже безпечно для людини, але для сонячних панелей – не дуже”, – попередив експерт.

Інші поради Скотті Кілмера

Раніше Скотті Кілмер розповів про автомобіль, який може проїхати понад мільйон кілометрів. За його словами, йдеться про Volvo 740 1980-х років. Відомо, що цей автомобіль випускався з 1982 по 1992 роки. Він був великим сімейним седаном та універсалом, який добре продавався у більшості країн світу завдяки своїй безпеці та надійності. 

Водночас експерт поділився стильним вживаним автомобілем, який має багато несправностей. У своєму нещодавньому відео на Youtube автомеханік оглядає Range Rover Evoque 2013 року випуску, який належить одному з його клієнтів. Він розповів, що цей автомобіль має гарний вигляд, проте може мати проблеми з електрикою.

www.unian.ua

Exit mobile version