Рок-зірки здорового харчування: які найкорисніші властивості куркуми та імбиру

М імбир, і куркума можуть знижувати рівень холестерину / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Куркуму та імбир вживали протягом століть, і з часом вони завоювали репутацію дуже корисних для здоров’я продуктів, пише eatingwell.com.

“Ці два кореневища самі по собі є рок-зірками здорового харчування, і разом вони очолюють чарти”, – йдеться в публікації.

Куркума та імбир – користь

Знеболювальні властивості. За словами фахівців, куркума та імбир можуть чинити знеболювальну дію при різних захворюваннях. Було виявлено, що куркумін допомагає полегшити симптоми хворобливих запальних захворювань, таких як артрит і коліт. Наприклад, згідно з оглядом Pharmaceutics за 2021 рік, імбир, мабуть, має відстрочену терапевтичну дію, тому його можна використовувати в разі хронічного болю. У тому ж огляді наголошується, що куркума покращує якість життя і зменшує біль у пацієнтів з раком молочної залози, які проходять хіміотерапію.

Відео дня

Багаті на антиоксиданти. Імбир і куркума є чудовими джерелами захисних сполук. Антиоксиданти, що містяться в імбирі, можуть допомогти запобігти хворобам серця і раку, особливо в поєднанні з часником. Куркума має ще більшу антиоксидантну силу. Куркума та імбир вважаються одними з найбагатших антиоксидантами продуктів.

Протизапальні засоби. Окремо імбир і куркума мають вражаючі протизапальні властивості. Сполука, яка міститься в імбирі, звана гінгеролом, відповідає за його гострий смак і багато з його захисних властивостей. В імбирі міститься кілька типів гінгеролу та інших сполук, які, як було виявлено, покращують запальні стани, від застуди до запальних захворювань кишечника. Дослідження 2022 року, опубліковане у Frontiers in Pharmacology, показало, що сполука в імбирі під назвою 6-шогаол відповідає за придушення запалення в клітинах кровоносних судин.

Покращують здоров’я серця. Ці бульбові корені не тільки захищають ваш мозок і м’язи, а й допомагають зберегти здоров’я вашого серця. Згідно з метааналізом 2019 року було виявлено, що імбир знижує кров’яний тиск. Інший огляд засвідчив, що за тривалого вживання куркума також може чинити ефект зниження артеріального тиску. Крім того, вчені дійшли висновку, що і імбир, і куркума також можуть знижувати рівень холестерину.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чим спаржа корисна для здоров’я.

www.unian.ua

Exit mobile version