Ціни на нафту еталонних марок знижуються

Ціни на нафту знижуються в понеділок, 19 серпня, трейдери чекають на нові сигнали щодо перспектив попиту на нафту, а також ситуації на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $79,46 за барель, що на $0,22 (0,28%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здешевшали на $1,36 (1,7%) до $79,68 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на $0,31 (0,40%), до $76,34 за барель. За підсумками попередньої сесії, вартість цих контрактів зменшилася на $1,51 (1,9%), до $76,65 за барель.

«Найближчим часом висока волатильність нафтового ринку, ймовірно, збережеться», – зазначає інвестиційний стратег Standard Chartered у Сінгапурі Хань Чжун Лян. Це, за його словами, пов'язано з тим, що трейдери чекають на атаки Ірану на Ізраїль у відповідь на вбивство одного з лідерів ХАМАСу в Тегерані.

«Однак терміни збереження премії за геополітичний ризик до цін на нафту залежатимуть від того, чи вплине ситуація на баланс попиту й пропозиції на ринку», – каже експерт.

На нафтовий ринок останнім часом впливають сигнали щодо послаблення попиту у Китаї. Цьому сприяє як загальне ослаблення економіки країни, так і заходи декарбонізації у транспортному секторі, які обмежують попит на нафтопродукти.

Нафтове родовище Sharara в Лівії, видобуток на якому було припинено раніше цього місяця через проблеми з безпекою, залишається закритим. При цьому видобуток на іншому лівійському родовищі – Waha – повернувся до нормальних рівнів (близько 300 тис. б/д) після дострокового завершення на ньому технічних робіт.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version