Акції компаній німецького ОПК впали після новини про можливе скорочення допомоги Україні

Акції компаній оборонного сектору Німеччини знизилися у понеділок, 19 серпня, після того як газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung на вихідних опублікувала новину про те, що мінфін ФРН не схвалюватиме додаткових заявок на військову допомогу Україні через бюджетні обмеження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зокрема, акції виробника зброї Rheinmetall знизилися на 3%.

До того ж, акції Hensoldt, виробника радарів для системи протиповітряної оборони IRIS-T, і виробника танкових коробок передач Renk впали на 6% і 4% відповідно.

Речник Hensoldt заявив, що новина у ЗМІ була «роздутою», і що фірма не бачить жодної негативної реакції для свого бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ЗМІ писали, що уряд Німеччини припиняє виділення нових коштів на допомогу Україні. За інформацією видання, канцлер Німеччини Олаф Шольц і міністр фінансів Крістіан Лінднер заморозили всі нові заявки на фінансування.

Зазначається, що поточні контракти будуть виконані, але нові запити на допомогу, зокрема від Міноборони, не будуть схвалені через те, що у нинішньому бюджетному плануванні не закладено грошей, які можна було б передати Києву.

У МЗС України назвали повідомлення про буцімто припинення урядом Німеччини військової допомоги Україні «некоректними та маніпулятивними». Речник МЗС Георгій Тихий запевнив, що українська сторона продовжує працювати із німецькими партнерами над збереженням і зміцненням підтримки України.

У понеділок Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. Зокрема, передано пускову установку ППО IRIS-T SLS; 14 тисяч боєприпасів калібру 155 мм; 10 морських дронів; 26 БпЛА Vector, 6 високомобільних екскаваторів-навантажувачів HMEE; броньовану евакуаційну машину Bergepanzer 2.

Фото: dpa

www.ukrinform.ua

Exit mobile version