Прихована перлина Іспанії: мандрівниця назвала вражаючу альтернативу Барселоні

Найбільша барокова церква в Іспанії Cathedral-Basilica of Our Lady of the Pillar / фото ua.depositphotos.com

Мандрівниця Клер Стурзакер радить людям, які хочуть відвідати Іспанію, побувати у Сарагосі. За її словами, місто може стати альтернативою переповненій туристами Барселоні.

Як пише Insider, Барселона приймає більше туристів, ніж здатна собі дозволити – 15,6 мільйона людей лише у 2023 році. Через переповнення громадських просторів, зростання вартості життя та шкоду навколишньому середовищу жителі міста виходили на протести проти туристів.

Стурзакер відвідала понад 40 країн та встигла об’їздити всю Іспанію. У травні жінка провели чотири дні у Сарагосі і запевняє, що вона є прихованою перлиною країни.

Відео дня

Так, місто в іспанському регіоні Арагон існує вже понад 2 тисячі років і має дуже багату культурну історію. Сарагоса була римською колонією, кілька століть перебувала під мусульманським пануванням, а у 1118 році її захопили християни з Арагонською короною.

У старому місті можна насолодитися архітектурою різних періодів, наприклад, побачити громадські лазні, римський театр та палац Альхаферія. Жінка радить забронювати готель на площі Plaza de Nuestra Señora del Pilar, подивитися на захід сонця з Кам’яного мосту та смачно поїсти в районі El Tubo. “Він наповнений тапас-барами, де ви можете скуштувати різноманітні тапас і пінчос у баскському стилі”, – сказала вона.

Мандрівниця також розповіла про два величних собори Сарагоси. Cathedral of the Savior of Zaragoza поєднує декілька архітектурних стилів – готику, романський, ренесанс, мудехар і бароко. Також на березі річки є Cathedral-Basilica of Our Lady of the Pillar, з дзвіниці якого можна насолодитися видом на місто.

Відпочинок у Іспанії

Раніше YouTube-блогер Джеймс Блік, який переїхав до Мадриду, назвав 10 негласних правил відпочинку в Іспанії та розповів, як там ставляться до культури чайових.

А туристів, які люблять незвичайні місця, зацікавить іспанське селище Поріс-де-Канделарія на острові Ла-Пальма, яке побудували просто у гирлі печери.

www.unian.ua

Exit mobile version