Ідеально підходять для пенсіонерів: 8 міст Європи, які заплатять за переїзд

Від гір Іспанії до середземноморських островів Греції та Італії – кожен напрямок має свій унікальний шарм і переваги / фото ua.depositphotos.com

Вихід на пенсію часто пов’язаний з мріями про нові пригоди і зміну обстановки. Для тих, хто хоче зробити сміливий крок у свої золоті роки, кілька європейських міст мають привабливу пропозицію.

Видання New trader u назвало вісім європейських міст, які заплатять за переїзд, і вони ідеально підходять для пенсіонерів.

Понга, Іспанія

Розташована в Кантабрійських горах на півночі Іспанії, Понга – мальовниче село, яке ідеально підходить для пенсіонерів, що люблять природу. Населений пункт пропонує щедрий стимул у розмірі 3 000 євро для сімейних пар, які переїжджають туди, і ще 3 000 євро на кожну дитину.

Відео дня

Вимога п’ятирічного проживання гарантує справжню прихильність громаді, що робить її чудовим вибором для тих, хто хоче пустити коріння в старості.

Альбінен, Швейцарія

Для пенсіонерів, які мріють про альпійський відпочинок у Швейцарії, Альбінен має привабливу пропозицію. Це невелике село в кантоні Вале пропонує дорослим до 45 років 25 000 швейцарських франків (близько 25 300 євро), а на кожну дитину – ще 10 000 швейцарських франків (близько 10 120 євро). Це може стати чудовою можливістю для тих, хто виходить на пенсію раніше, або для сімей, які бажають переїхати з літніми батьками.

Боргомеццавалле, Італія

Боргомеццавалле бореться зі скороченням чисельності населення в італійських Альпах за допомогою чарівної пропозиції. Нові мешканці можуть придбати будинок лише за один євро та отримати додатково 2 100 євро за відкриття бізнесу.

Ця ініціатива ідеально підходить для пенсіонерів, які завжди мріяли про власну ділянку італійської нерухомості або про відкриття невеликого бізнесу в пенсійному віці. Низька вартість в’їзду в місто робить його привабливим варіантом для пенсіонерів, які бажають розтягнути свої пенсійні кошти, насолоджуючись при цьому високою якістю життя.

Антикітера, Греція

Антикітера – невеликий острів, що пропонує новим жителям будинок і щомісячну стипендію в розмірі 500 євро протягом трьох років. За цією ініціативою стоїть Грецька православна церква, яка прагне заселити острів і зберегти його унікальну культуру. Пенсіонери, які обрали Антикітеру, можуть розраховувати на спокійний середземноморський спосіб життя з найчистішими пляжами і згуртованою громадою.

Рубія, Іспанія

У північно-західному регіоні Галісії село Рубія пропонує новим жителям до 150 євро на місяць. Ця ініціатива в основному спрямована на сім’ї, сподіваючись збільшити кількість учнів у місцевих школах.

Однак пенсіонери також можуть отримати вигоду з цієї схеми, особливо ті, хто хоче переїхати до далеких родичів. Це ідеальне місце для пенсіонерів, які бажають зануритися в іспанську культуру і насолодитися розслабленим способом життя.

Кандела, Італія

Кандела, невелике містечко в італійському регіоні Апулія, реалізувало програму із залучення нових жителів за допомогою фінансових стимулів. Хоча суми можуть варіюватися, місто прагне прийняти нових жителів і зберегти свій чарівний спосіб життя. Наголос на громаду робить місто чудовим вибором для тих, хто хоче завести нові зв’язки і стати частиною згуртованого суспільства на пенсії.

Пресічче-Акваріка, Італія

Міста Пресічче і Акваріка об’єднали зусилля, щоб запропонувати до 30 000 євро на купівлю і реєстрацію будинку як основного місця проживання. Крім того, влада пропонує додаткові кошти для новонароджених, що робить його привабливим варіантом для пенсіонерів, які бажають переїхати з сім’єю.

Сардинія, Італія

Італійський острів Сардинія пропонує 15 000 євро тим, хто готовий переїхати в муніципалітети з населенням менше 3 000 осіб. Ця ініціатива спрямована на відродження невеликих громад, а також на те, щоб нові жителі змогли познайомитися з життям на цьому прекрасному середземноморському острові.

Для пенсіонерів це означає фінансові стимули і можливість вести більш здоровий і активний спосіб життя. Вимога, щоб кошти використовувалися для купівлі або ремонту будинку, гарантує, що нові мешканці будуть зацікавлені у своїй новій спільноті.

Раніше УНІАН назвав 10 найкращих місць, де можна жити на пенсію менш ніж за $3 000 на місяць.

www.unian.ua

Exit mobile version