Нічого матеріального: ці 5 основних речей діти запам’ятають про своє дитинство

Які речі дитина запам’ятає про своє дитинство / gettyimages

Батькам важливо, щоб їхні діти мали щасливе дитинство, але у дорослих та дітей різні поняття щасливих митей.

Як зазначає сімейний психотерапевт Керол Кім, існує 5 речей, які діти запам’ятають зі свого дитинства”. Це не про дорогі відпустки, розкішні вечірки на дні народження, про які тільки можуть мріяти діти.

За словами Кім, п’ять речей, які запам’ятаються дітям, пов’язані з присутністю та підтримкою їхніх батьків.

Відео дня

“Зверніть увагу, як для створення хороших спогадів не потрібні дорогі іграшки чи розкішні сімейні подорожі. Ваша присутність – найцінніший подарунок, який ви можете подарувати своїй дитині”, – написала Кім.

1. Якісний час разом

Виділяти час, щоб зосередитися лише на своїй дитині, – це дуже особливий момент. Ігри, читання книг або просто розмова можуть створити сильні, радісні спогади. Ці моменти показують вашій дитині, що ви поруч із нею.

2. Слова заохочення

Підбадьорливі слова можуть сильно вплинути на вашу дитину як у хороші, так і у важкі часи. Діти часто шукають схвалення батьків, і ваші позитивні слова можуть бути сильним мотиватором і джерелом заспокоєння… Це може допомогти дітям повірити в себе, даючи їм впевненість, щоб приймати нові виклики та продовжувати йти, коли все стає важко.

3. Сімейні традиції

Це створює відчуття стабільності та єдності… Сімейні традиції змушують дітей відчувати себе причетними та частиною більшої історії, поглиблюючи їхнє відчуття безпеки та розуміння сімейної ідентичності та цінностей.

4. Вчинки доброти

Побачити добрі вчинки справляє сильне враження на дітей. Це показує їм важливість бути добрими та турботливими. Вони пам’ятають, як добре це відчувати – допомагати іншим і бачити, як допомагають їхні батьки.

5. Комфорт у важкі часи

Знаючи, що вони можуть покластися на вас у важкі часи, вони відчувають себе в безпеці та зміцнюють довіру. … Заспокоюючи їх, коли їм важко, ви показуєте, що їх люблять, незважаючи ні на що, допомагаючи їм почуватися емоційно захищеними та сильними.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що допоможе зберегти вашу пару. Психологи назвали 5 простих способів покращити стосунки.

www.unian.ua

Exit mobile version