Нейробіолог назвав “запальні” продукти, які псують здоров’я вашого мозку

Названо найшкідливіші продукти для мозку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Нейробіолог Роберт Лав назвав продукти, які, на його думку, слід звести до мінімуму, якщо ви хочете захистити свій мозок, пише shefinds.com.

“Мозок дуже чутливий до запалення, яке може порушити його нормальне функціонування. Деякі продукти, особливо з високим вмістом рафінованого цукру, шкідливих жирів і штучних добавок, можуть спричиняти запалення в організмі, що призводить до окисного стресу і пошкодження клітин мозку, погіршуючи когнітивні здібності та збільшуючи ризик нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера”, – йдеться в публікації.

Продукти, які шкідливі для мозку

Рафінований цукор. За словами нейробіолога, такий цукор “жахливий для мозку”. Він сприяє діабету 2 типу, провокує запалення і прискорює старіння.

Відео дня

Олія з насіння (арахісова, кукурудзяна, соняшникова, рапсова олія). Це ще один “запальний” інгредієнт, який може бути шкідливим для здоров’я мозку. За словами фахівця, вживання цих олій “збільшує ризик майже усіх хронічних захворювань, від хвороб серця до діабету та багатьох видів раку”.

Яєчні білки. Як зазначив нейробіолог, яєчні білки знижують засвоєння біотину (вітамін B7), який важливий для росту, волосся, шкіри та нігтів, а також підтримує мозок, сприяючи загальному неврологічному здоров’ю. Біотин відіграє важливу роль у різних метаболічних процесах, які можуть впливати на роботу мозку.

Нагадаємо, раніше експерти назвали 8 найгірших продуктів, які не варто їсти перед сном.

www.unian.ua

Exit mobile version