Як зрозуміти, що хліб починає псуватися: є декілька попереджувальних знаків

Якщо ви побачили на одному шматочку плісняву, то краще викинути цілий буханець / фото УНІАН

Часто люди забувають про хліб, який потрібно вчасно з’їсти, аби він не зіпсувався. Попри те, що можна вжити заходів, аби продовжити термін придатності хліба, також слід звернути увагу на деякі важливі попереджувальні знаки. Експерт Натан Мірволд пояснив, як зрозуміти, що ваш хліб скоро зіпсується, пише Chowhound.

За словами експерта, навіть хліб, який добре зберігався, зазвичай, зіпсується за декілька днів. Але до того, як буде надто пізно і його доведеться викинути, можна уважно стежити за такими ознаками, як перерозподіл вологи. Крім того, старі буханки хліба починають черствіти, що відрізняється від простого висихання і є причиною подальшого псування.

“Черствий хліб, ще одна ознака псування, – це коли він сухий і позбавлений вологи, втратив свою пружну, хрустку консистенцію і починає набувати крихкої, розсипчастої текстури. Не кажучи вже про втрату свіжого смаку. Це пов’язано із зовсім іншим процесом, що включає хімічні зміни крохмалю на молекулярному рівні”, – пояснюють у матеріалі.

Відео дня

Попри те, що люди хочуть зменшити кількість харчових відходів, якщо хліб зіпсувався, то вже нічого не вдіяти. Споживання плісняви може бути шкідливим, тому Міністерство сільського господарства США радить викидати весь буханець, якщо ви бачите плісняву навіть на одному шматочку. 

Мірволд наголошує, що поліетилен не найкраще місце для зберігання хліба, адже запакований у ньому хліб втрачає частину води, створюючи вологе середовище всередині пакета, що сприяє росту плісняви. 

“Мірвольд пропонує викинути поліетиленовий пакет, в якому він був упакований, і зберігати свіжий батон у накритому вигляді. Натомість він пропонує використовувати дихаючий матеріал, який, хоч це й не зовсім інтуїтивно зрозуміло, насправді сповільнює перерозподіл вологи. Морозильна камера – чудовий вибір, якщо ви купили зайвий хліб у магазині або маєте більше хліба, ніж можете використати найближчим часом”, – рекомендують у матеріалі.

Інші поради щодо зберігання продуктів

Раніше експерт розповіла, як правильно зберігати гриби. Зазначається, що через високий вміст води гриби потрібно зберігати в холодильнику, але саме через це їх важко тримати свіжими.

“Якщо ви завжди бачите, що гриби темніють, а листя шпинату м’які, ця порада щодо відходів є обов’язковою. За допомогою кухонного рушника або паперового пакета ви зможете ввібрати вологу цих інгредієнтів і сприяти потоку повітря в шпинаті та грибах”, – рекомендує регіональний директор Too Good To Go у Великій Британії Софі Трумен.

Водночас інший експерт поділився порадами, як зберегти авокадо свіжим та зеленим. Зазначається, що авокадо має високий вміст жирів, тому він і має такий вершковий смак, однак коли ці жири розрізають та піддають впливу повітря, це може швидко призвести до псування авокадо. 

www.unian.ua

Exit mobile version