Знижує кров’яний тиск: експерти назвали літній овоч, який містить більше калію, ніж банан

Також ці овочі мають багато інших переваг для здоров’я / фото ua.depositphotos.com

Калій є одним з важливих мінералів, якого не вистачає багатьом людям у повсякденному раціоні. Зокрема калій допомагає м’язам скорочуватися та підтримує рівень рідини в організмі в нормі. Якщо вам не вистачає цієї речовини в організмі, то можете спробувати їсти кабачки. Відомо, що чашка варених кабачків містить 475 міліграмів калію, що приблизно на 50 міліграмів більше, ніж у середньому банані, пише Health Digest. 

Також вас може здивувати та інформація, що варений кабачок на 95% складається з води, що більше ніж у кавуні та персиках. Тому це означає, що вони можуть не лише підтримувати водний баланс, а й контролювати кров’яний тиск. 

За статтею в журналі Clinical Hypertension 2024 року, дієта з високим вмістом калію може знизити артеріальний тиск на 11 міліметрів ртутного стовпчика у людей з підвищеним артеріальним тиском, тому кров’яний тиск може бути знижений ще більше, якщо люди також обмежать споживання натрію.

Відео дня

“У статті висловлюється припущення, що співвідношення натрію і калію може бути більш важливим для зниження артеріального тиску. За умови, що ви не готуєте кабачки в солоній воді, в кабачках міститься лише 5,4 міліграма натрію. Це здорове співвідношення 1 до 88. Аналогічна порція картоплі фрі з McDonald’s має співвідношення 1 до 3. (До речі, картопля також містить більше калію, ніж банан)2, – розповідають у матеріалі.

Кабачки є популярним овочем зазвичай в літній період / фото ua.depositphotos.com

Крім того, кабачки мають й інші переваги для здоров’я. Зокрема цей овоч містить 25% рекомендованої добової норми вітаміну C, який допомагає організму боротися з вільними радикалами та зменшувати запалення. 

“Приготований кабачок також містить 10% вітаміну А у формі бета-каротину, який є ще одним антиоксидантом, що також зберігає ваші очі здоровими. (У сирому кабачку не так багато вітаміну А, як у вареному.) Говорячи про здорові очі, ви знайдете здорову дозу лютеїну і зеаксантину, які захищають ваші очі від надмірної кількості ультрафіолету і синього світла. Кабачки також містять багато вітамінів групи В, таких як фолат, рибофлавін і В6”, – зауважують у виданні.

Як знизити кров’яний тиск

Раніше було названо трави, які допоможуть знизити кров’яний тиск. Зокрема йдеться про базилік, часник, корицю, петрушку та інші трави. Включення цих трав у щоденний раціон, а також підтримання збалансованої дієти і здорового способу життя може допомогти впоратися з гіпертонією.

Також кардіолог розповіла про те, як боротися з гіпертонією і високим холестерином.

“Здорова дієта може допомогти знизити кров’яний тиск. Вона повинна включати високий вміст цільнозернових продуктів, багатих на клітковину. При цьому споживання солі зводиться до мінімуму – до менш як 1500 мг на день і підсолоджених напоїв – менш як 450 калорій на тиждень”, – зауважила вона.

www.unian.ua

Exit mobile version