Будуть стиглими та смачними: експерти розкрили найшвидший спосіб дозрівання персиків

Консервування та заморожування є одними з найкращих способів довготривалого зберігання персиків / фото ua.depositphotos.com

Літо приносить не лише довші дні та тепло, але й свіжі, стиглі персики. Однак не кожен персик, який ви купуєте, одразу є стиглим, адже деякі виробники збирають їх раніше, аби забезпечити свіжість під час транспортування, пише chowhound.

Якщо у магазині ви бачите лише тверді, недостиглі персики, не переймайтеся, адже ви можете допомогти цим фруктам дозріти швидше завдяки простому інструменту – скромний паперовий пакет. 

“Просто покладіть персики плодоніжкою донизу в пакет, а верхню частину згорніть, щоб злегка запечатати його. Через день-два перевірте їх на стиглість. Якщо вони злегка м’які та дуже ароматні, вони готові до вживання!”, – радять у матеріалі.

Відео дня

Крім того, консервування та заморожування є одними з найкращих способів довготривалого зберігання персиків, адже вони зберігають фрукти свіжими. 

“Персики – це клімактеричні фрукти, тобто вони продовжують дозрівати після того, як їх зірвали. Сливи, абрикоси та манго також належать до цієї категорії, тоді як не клімактеричні фрукти, такі як яблука, виноград і кавуни, припиняють дозрівати в момент збору врожаю. Це пов’язано з тим, що клімактеричні фрукти виробляють газ етилен, а не клімактеричні – ні”, – пояснюють у виданні.

Зазначається, що етиленовий газ – це гормон, який клімактеричні плоди виділяють під виглядом пари, коли вони ростуть та дозрівають. Якщо залишити фрукт на дереві, етиленовий газ допоможе йому перетворити крохмаль на цукор та стати важчим, аж поки він не впаде на землю. Після чого плід почне розкладатися, аби живити насіння всередині нього, яке допоможе вирости новому фруктовому дереву. 

“Ось чому клімактеричні фрукти, призначені для транспортування та продажу, часто збирають рано, щоб допомогти їм залишатися свіжими і краще продаватися. Якщо у вас виникли проблеми з пошуком стиглих персиків у продуктовому магазині, причиною може бути ранній збір врожаю”, – підкреслюють у матеріалі.

Попри те, що недозрілі персики з часом стануть м’якими та соковитими самі по собі, поміщення їх у паперовий пакет прискорює цей процес, затримуючи газ етилен. Поліетиленові пакети також допомагають персикам дозрівати швидше, однак вони затримують вологу, що може спричинити появу плісняви. Завдяки паперовим пакетам волога випаровується, що робить їх кращим вибором. 

Інші поради експертів

Раніше експерти назвали літній овоч, який містить більше калію, ніж банан. Зокрема йдеться про кабачок. Зазначається, що чашка варених кабачків містить 475 міліграмів калію, що приблизно на 50 міліграмів більше, ніж у середньому банані.

Також стало відомо, як зрозуміти, що хліб починає псуватися. 

“Черствий хліб, ще одна ознака псування, – це коли він сухий і позбавлений вологи, втратив свою пружну, хрустку консистенцію і починає набувати крихкої, розсипчастої текстури. Не кажучи вже про втрату свіжого смаку. Це пов’язано із зовсім іншим процесом, що включає хімічні зміни крохмалю на молекулярному рівні”, – зазначають експерти.

www.unian.ua

Exit mobile version