Як зрозуміти, що друг таємно бажає вам провалу: топ-8 ознак

Названо ознаки за якими можна “вирахувати” токсичного друга / фото pixabay.com

Люди, які намагаються розібратися, як правильно жити в цьому світі, можуть розуміти, що не всі друзі за них можуть щиро радіти.

У колі друзів можуть перебувати люди, які бажають вам невдачі, і таких особистостей можна розпізнати за 8 ознаками. Топ таких ознак розмістив портал HackSpirit. Першою з ознак, згідно з психологією, є тонкий смуток такого друга, коли його близька людина чогось досягає.

“Вони можуть применшувати ваші досягнення чи представляти надміру песимістичний погляд на ваші цілі. Ви можете поділитися ідеєю, і вони негайно вкажуть на потенційну можливість її провалу чи можуть тонко натякнути, що ви недостатньо здатні її реалізувати”, – зауважили експерти.

Відео дня

Що ще видає, що у вас токсичний друг – ознаки:

  • людина нещиро радіє вашим успіхам, наприклад, може назвати ваше серйозне досягнення “милим”, замість того, щоб проявити підтримку;
  • отримує насолоду від ваших невдач;
  • розповідає про вас негативну інформацію;
  • його немає поруч у важкі часи;
  • через нього ви починаєте сумніватися у своїй цінності. Зокрема, це може відбуватися через те, що така людина постійно робить вам зауваження, двозначні компліменти, які здатні негативно впливати на вашу самооцінку;
  • без потреби конкурує з вами.
  • Токсичний друг також може не підтримувати ті цілі, до яких ви рухаєтеся.

    Цікаві новини – що вже повідомлялося

    Раніше УНІАН з’ясував, як маніпулятори завойовують симпатію. За відомостями експертів, люди, які схильні до маніпуляцій, використовують низку тактик, зокрема можуть захоплюватися, обсипати похвалою або використовувати тактику емоційного дзеркала – копіювати емоції співрозмовника.

    www.unian.ua

    Exit mobile version