Чи можна пити каву натщесерце: гастроентерологи розвіяли популярний міф

У лікувальних цілях каву використовують уже багато століть / фото УНІАН

Вживання кави натщесерце не шкідливе, шлунок зазвичай може адаптуватися, щоб захистити себе. Але це може викликати деякий дискомфорт, пише huffpost.com.

“Із вживанням кави пов’язано багато переваг, коли йдеться про шлунково-кишковий тракт. Цей напій зараз лають через кофеїн, що міститься в ньому, і через те, що він сильно підсолоджений, але з лікувальною метою його використовують уже багато століть”, – розповіла гастроентерологиня Сунана Сохі.

При цьому лікарка додала, що деякі люди через каву натщесерце можуть зіткнутися з проблемами, але їх досить легко вирішити – наприклад, пити її з їжею.

Відео дня

Гастроентеролог Супрія Рао, додала, що кофеїн стимулює вироблення гормону гастрину, який відповідає за вироблення шлункової кислоти. І хоча остання сполука допомагає запустити процес травлення, вона також підвищує кислотність шлунка, попередили фахівці.

“Усе, що ви їсте, викликає вироблення шлункової кислоти, але кава виробляє її більше. Тому, якщо ви відчуваєте здуття живота або відчуваєте біль і нудоту після вживання кави натщесерце, у вас є деякі проблеми з цим”, – зазначила Сохі.

Також варто враховувати, що кава може сприяти розслабленню нижнього стравохідного сфінктера та викликати печію. Це показало одне з проведених раніше досліджень.

Нагадаємо, раніше дієтологи розвіяли три найпопулярніші міфи про каву.

www.unian.ua

Exit mobile version