“Будуть ковзати, як божевільні”: механік закликає водіїв не забувати замінювати одну деталь

Якщо недогледіти, то під час руху можна втратити контроль над автомобілем / фото ua.depositphotos.com, скриншот

Провідний автомеханік Скотті Кілмер радить всім власникам вживаних автомобілів замінити життєво важливий компонент автомобіля при перших ознаках зносу, аби не мати проблем. Зокрема він закликає постійно стежити за глибиною протектора шин, адже лиса гума може спричинити серйозні поломки, пише Express. 

Зазначається, що шини з меншим протектором добре витримують дорогу в суху погоду, однак дрібний дощ може спричинити хаос для учасників дорожнього руху. 

Це можна порівняти з автоперегонами, адже лисі шини з меншим протектором не можуть впоратися зі слизькими дорожніми покриттями, тому учасники дорожнього руху ризикують потрапити в аквапланування. Також втрата контролю над авто не лише загрожує серйозними пошкодженнями, але й потенційною небезпекою для водіїв та оточуючих. 

Відео дня

“Сьогодні я розповім про автомобільні шини та дощ. Якщо ви коли-небудь помічали, у дрег-карів великі широкі шини, які повністю, без протектора, стоять на землі. Вся ця гума дозволяє їм швидко розганятися. Але шини без протектора, з однієї гуми, коли йде дощ, марні, і вони будуть ковзати, як божевільні. Зараз протектор вашого автомобіля може бути дуже тонким. На сухій дорозі він буде їхати добре, але під час дощу він буде ковзати всюди. Тож час від часу поглядайте на протектор вашого автомобіля, щоб переконатися, що він ще має таку ж глибину протектора, як цей”, – рекомендує експерт. 

Інші поради Скотті Кілмера

Раніше автомобільний механік нагадав водіям про обов’язкову перевірку, яка допоможе водіям виявити потенційні проблеми до того, як вони виникнуть. Зокрема Скотті Кілмер радить водіям постійно перевіряти всі гумові компоненти, які знаходяться під капотом. 

Також експерт розповів про надійний вживаний автомобіль, який може проїхати понад мільйон кілометрів. За його словами, йдеться про Volvo 740 1980-х років.

www.unian.ua

Exit mobile version