Міф №1 про здоров’я людей старше 50 років: експерти з довголіття благають ігнорувати його

Міф №1 про здоров'я людей старше 50 років: експерти з довголіття благають ігнорувати його

Переконання, що початок занять спортом або зміна способу життя в літньому віці не принесе жодної користі – це міф / фото ua.depositphotos.com

Експерти з довголіття розвінчали міф про здоров’я, який людям, старшим за 50 років, необхідно ігнорувати, щоб зберігати гарне самопочуття. Йдеться про хибну думку, що вправи стають більш небезпечними або непотрібними з віком, пише журнал Parade.

“Я вважаю, що найбільший міф про здоров’я – це сприйняття того, що втрата м’язової маси та життєвої сили є неминучим і незворотнім наслідком старіння. Насправді є суттєві докази того, що силові тренування в поєднанні з правильними вправами, здоровою дієтою і достатнім сном можуть значно збільшити м’язову масу і підтримувати життєву силу в наступні роки”, – зазначив доктор Джордж Нікіас.

За його словами, важливо розуміти: хоча обмін речовин і сповільнюється з віком через зменшення м’язової маси, це не незворотній процес:

Відео дня

“Отже, здатність підтримувати здорову вагу, а також знижувати ризик травм можна пом’якшити, регулярно дотримуючись вищевказаних принципів”.

Інший аспект цього міфу про вправи для людей 50 років і старше полягає в тому, що їм “занадто пізно” починати тренуватися.

“Переконання, що початок занять спортом або зміна способу життя в літньому віці не принесе жодної користі – це міф. Багато хто відчуває, що час для змін у здоров’ї минув, і здається, що зусилля більше не будуть того варті. Це неправда”, – заявила геріатрична медсестра Крістофер Норман.

Вона переконана, що фізичні вправи можуть значно поліпшити якість життя літніх людей:

“Регулярні фізичні вправи та здорове харчування можуть сповільнити прогресування хронічних захворювань, поліпшити рухливість, знизити ризик падінь і поліпшити психічне здоров’я. Коли літні люди вважають, що ці переваги більше не доступні, вони можуть упустити шанс прожити більш здорове, повноцінне життя”.

Нагадаємо, раніше було названо 4 спільні риси людей, які доживають до 100 років.

www.unian.ua