Як зберігати банани, аби вони не стали коричневими та швидко не зіпсувались

За словами експертів, банани краще мити, адже так вони не будуть приваблювати плодових мух / фото  ua.depositphotos.com

Солодкі та багаті на калій банани є улюбленим фруктом багатьох людей. Завдяки своїй міцній шкірці вони ідеально підходять для того, аби брати їх з собою в дорогу. Однак банани можуть бути складними у зберіганні, адже можуть дозрівати раніше, ніж очікується, пише Southern Living. 

Як зберігати банани

Експерти радять мити банани разом зі шкіркою, адже плодових мух приваблює природний, немитий запах. Зберігати банани краще при кімнатній температурі на стільниці. 

“Зберігаючи банани, тримайте їх якомога далі від прямих сонячних променів (наприклад, від кухонних вікон); занадто багато сонячного тепла може призвести до того, що вони дозріють швидше, ніж ви цього хочете”, – радять у матеріалі.

Відео дня

Також фахівці радять зберігати банани при кімнатній температурі, якщо ви плануєте їх з’їсти впродовж кількох днів. За словами експертів, банани дозрівають швидше при вищій температурі, тому краще їх зберігати у сухому прохолодному місці. 

Як довго зберігаються банани?

Загалом банани можуть зберігатися до шести днів, залежно від того, наскільки стиглими вони були, коли ви їх купили. 

Чи можна зберігати банани в холодильнику?

Їх можна зберігати у холодильнику, проте не заморожуйте їх до тих пір, поки вони не стануть настільки стиглими, наскільки ви хочете, адже охолодження сповільнює або зупиняє процес дозрівання.

“Якщо ваші банани вже дозріли і ви хочете продовжити термін їх зберігання, ви можете покласти їх у холодильник. Шкірка може стати коричневою або чорною, але фрукти всередині залишаться свіжими довше”, – радить один з експертів.

Що робити з перестиглими бананами?

Ви завжди можете використати їх у випічці, з них можна зробити банановий хліб або інший десерт. 

Також банани можна заморозити цілими або шматочками для використання у смузі та інших рецептах у майбутньому. 

Зберігання продуктів – інші поради

Раніше стало відомо, як правильно зберігати сушку з яблук, аби на ній не заводилась міль та не з’явилася цвіль. Для цього найкраще підійдуть скляні банки з герметичною кришкою. Це надійний спосіб, що дає змогу захистити продукт від молі, вологи та запахів.

Також експерт порадила, як правильно зберігати гриби. За її словами, через високий вміст води гриби потрібно зберігати в холодильнику, однак саме через це їх важко зберігати свіжими.

www.unian.ua

Exit mobile version