Відновлення енергетики: Шмигаль назвав три напрямки, над якими працює влада

Україна консолідує зусилля партнерів для відновлення енергетики, що зазнала значних ушкоджень внаслідок російських обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Сьогодні провели круглий стіл щодо стану енергетики та підготовки до опалювального сезону за участі делегації США на чолі із заступником радника президента США з питань національної безпеки Джонатаном Файнером. Були присутні міністр енергетики, в.о міністра інфраструктури, заступник керівника Офісу президента, керівники енергокомпаній та голови ОВА», – поінформував очільник уряду.

За словами Шмигаля, він акцентував на трьох ключових напрямах, за якими уряд і місцева влада зараз працюють.

Зокрема, це відновлення та ремонти всього, що підлягає відбудові.

Окрім цього, будівництво системи децентралізованої генерації. «Плануємо створення сотні малих об’єктів генерації, які будуть менш вразливими для російського терору», – додав Прем‘єр-міністр.

Також увагу було акцентовано на акумулюванні допомоги від міжнародних партнерів.

«Окремо проговорили наші потреби. На жаль, вони значні. Після останніх ворожих атак потрібно в рази збільшити інтенсивність допомоги», – підкреслив Шмигаль.

Також очільник уряду висловив вдячність США за оголошення нового фінансування для енергетичної допомоги у 500 млн доларів на додачу до 324 млн доларів озвучених раніше. «Ці кошти підуть на енергетичні потреби України», – додав він.

«Дякую адміністрації Президента й Конгресу США за безпрецедентну підтримку, яка стала життєво важливою для України в ці складні часи», – наголосив Прем‘єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що в України є плани з відновлення та побудови додаткової генерації, тож до зими підготуватися встигнемо.

Фото: Денис Шмигаль/Фейсбук

www.ukrinform.ua

Exit mobile version