Експерти назвали чотири продукти для сніданку, які збільшують талію

Ці продукти не дадуть вам схуднути / фото: ua.depositphotos.com

Сніданок часто називають найважливішим прийомом їжі за день, який задає тон вашим рівням енергії та загальному самопочуттю. Однак не всі продукти для сніданку однаково корисні.

Як пише She Finds, експерти кажуть, що існують 4 продукти для сніданку, які насправді можуть зашкодити здоров’ю вашого кишківника та збільшити талію. За словами тренерки Аланни Кейт Деррік, дієтологів Крутіки Нанаваті та Еббі Грімм, перш ніж потягнутися за ранковим йогуртом або налити смузі, варто дізнатись, чи такі вони корисні, як зазвичай вважається.

Підсолоджений йогурт

Відео дня

Хоча цей продукт має добру репутацію, він може мати шкідливий вплив на різні аспекти добробуту. Такі йогурти можуть сприяти здуванню живота та травному дискомфорту, оскільки надмірне споживання цукру може порушити баланс кишкових бактерій і призвести до запалення.

“У багатьох магазинних йогуртах додано занадто багато цукру, що перевищує рекомендовану добову норму споживання. Надлишок цукру сприяє росту шкідливих кишкових бактерій, що призводить до запалення, здуття живота та проблем з травленням. Деякі йогурти містять штучні підсолоджувачі, які, за дослідженнями, потенційно можуть порушити роботу склад мікробіому кишечника та сприяють збільшенню ваги”, – каже Нанаваті.

Крім того, вона додає, що “багато ароматизованих йогуртів не мають достатньої кількості клітковини, яка має вирішальне значення для підтримки здорового кишечника та відчуття ситості. Недостатнє споживання клітковини може призвести до запорів і споживання більше калорій, ніж потрібно”.

Зернові культури зі штучними підсолоджувачами

Штучні підсолоджувачі, які часто додають для покращення смаку без калорій, можуть порушити баланс кишкових бактерій, потенційно призводячи до несприятливого складу мікробіома. Дослідження показують, що споживання штучних підсолоджувачів може перешкоджати природній регуляції апетиту в організмі, потенційно сприяючи збільшенню споживання калорій і, як наслідок, збільшенню ваги.

“Крупи часто мають низький вміст клітковини, багато поживних речовин, але вони часто містять цукор, штучні підсолоджувачі та цукрові спирти, такі як еритритол, які можуть порушити роботу кишечника. Цукрові спирти втягують воду в травну систему, викликаючи такі несприятливі симптоми як здуття живота, діарею, гази та спазми в шлунку, вони також можуть змінити склад корисних і поганих бактерій у мікробіомі”, – каже Грімм.

Вона зазначає, що при дефіциті білка такий вибір їжі може сприяти нерегульованому високому рівню цукру в крові. Підвищений рівень цукру в крові, у свою чергу, призводить до збільшення споживання цукру , що в кінцевому підсумку призводить до збільшення ваги. Крім того, надлишок цукру в раціоні може стимулювати ріст шкідливих кишкових бактерій, впливаючи на зв’язок з організмом і впливаючи на регуляцію підтримки ваги.

Гранола

Хоча цей продукт часто подають як здоровий варіант сніданку через цільнозерновий овес і горіхи у складі, гранола може призвести до здуття живота та проблем із кишківником. У багатьох з них додано цукор і нездорові жири, які можуть порушити функцію травлення та викликати дискомфорт.

Деррік пояснює, чому цей здоровий сніданок може бути таким важким для перетравлення деякими людьми.

“Гранола продається як корисний, багатий на клітковину варіант. Але більшість комерційних гранол також містять доданий цукор і важкоперетравлювані горіхи та насіння, які можуть серйозно зашкодити чутливому шлунку”, – зазначає експерт.

Смузі/соки

Споживання великої кількості цукру в рідкому вигляді може призвести до стрибків його рівня в крові з подальшими падіннями, що може порушити травлення та викликати у вас відчуття роздутості або млявості.

Крім того, у смузі та соках часто не вистачає клітковини, яка міститься в цілих фруктах і овочах. Це важливо для сприяння здоровому травленню та запобігання запорам.

“Іншим винуватцем є смузі або соки з великою кількістю зелені, як-от капуста, шпинат або селера.Змішування їх натщесерце вранці просто викликає хворобливі гази та здуття живота, доки ця складна для розщеплення клітковина не перетравиться належним чином”, – зауважила Деррік.

Поради для схуднення

Фітнес-гуру Бетані Добсон раніше порадила, як їсти “нутеллу” та різні соуси і продовжувати втрачати кілограми.

Дієтологи розповіли про 6 прихованих причин, які заважають вам скинути вагу.

www.unian.ua

Exit mobile version