Делегації Ірландії показали наслідки атак РФ на українські енергооб’єкти

Фото Заступник міністра енергетики України Микола Колісник під час візиту прем’єр-міністра Ірландії Саймона Гарріса до України обговорив з урядовою делегацією цієї країни розширення допомоги українським енергетикам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Під час цієї зустрічі Гарріс зазначив, що уряд Ірландії надає значну підтримку Україні, акцентувавши на необхідності розширення допомоги не лише з боку Ірландії, а й інших європейських країн. Як член Європейської ради, він пообіцяв вивчити можливості залучення додаткових ресурсів для України та виступити за більш активну участь країн ЄС у наданні технічної та фінансової допомоги", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Гарріс відвідав один зі зруйнованих російськими обстрілами енергетичних об’єктів. Колісник ознайомив делегацію із наслідками ворожих атак та потребами українського енергосектору для відновлення.

З початку повномасштабного вторгнення Ірландія відправила в Україну 17 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою 224 тонни, зокрема це автотрансформатори, генератори, електроінструменти, газове обладнання тощо.

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із послами Бельгії та Італії допомогу у відновленні енергосистеми.

Фото: mev.gov.ua

www.ukrinform.ua

Exit mobile version