Не більше двох ложок на день: дієтолог “розклала по поличках”, навіщо їсти кунжут

Насіння кунжуту багате на вітаміни, мінерали та корисні жири / фото ua.depositphotos.com

Кунжут є невід’ємною частиною кухонь у багатьох культурах. Це крихітне насіння неймовірно універсальне, і за умови включення в збалансовану дієту воно робить великий внесок у поліпшення здоров’я, пише usatoday.com.

“Насінням кунжуту можуть насолоджуватися більшість людей. Однак є кілька винятків. Наприклад, якщо у вас алергія, вам слід його уникати”, – йдеться в публікації.

Кунжут – користь для здоров’я

За словами дієтологів, насіння кунжуту багате на вітаміни, мінерали і корисні жири, і його вживання може допомогти підтримати здоров’я серця, кишечника та зміцнити імунну систему.

Відео дня

Як зазначила дієтологиня Жасмін Діб, кунжут є чудовим джерелом корисних жирів і клітковини, його рекомендують у загальній, добре збалансованій дієті.

Лікарка пояснила, що насіння кунжуту багате ненасиченими жирами і може допомогти знизити рівень поганого холестерину. Відповідно, вживання продуктів, що містять ці типи жирів, може принести величезну користь для здоров’я серця і поліпшення когнітивних функцій, додала Діб.

Крім того, кунжут є важливим джерелом вітамінів і мінералів, таких як вітамін Е, кальцій і залізо. Ці основні поживні речовини підтримують здоров’я кісток, серця та імунітет.

Оскільки горіхи і насіння калорійні, Діб рекомендує споживати не більше однієї-двох столових ложок насіння кунжуту на день.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що найкраще їсти при мігрені – 7 “рятівних” продуктів.

www.unian.ua

Exit mobile version