Що робити, щоб коти перестали гадити на ділянці: експерт назвала 4 способи

Котів кількома способами можна відвадити від випорожнення на ділянці, поділилася експерт / фото pixabay.com

Не всі знають, як відучити кота ходити в туалет на грядки. Як виявляється є чотири простих способи.

Якщо тварина хоча б раз використовує якусь частину земельної ділянки як туалет, то, ймовірно, продовжить це робити потім, оскільки там залишиться її запах. Експерт із садівництва Роберт Коллінз розповіла Express.co.uk, як врятувати свою землю від котячих випорожнень.

За словами експерта, є дуже простий спосіб, який не потребуватиме додаткових витрат, – потрібно добре поливати землю, оскільки коти мокрий ґрунт не люблять. Співрозмовниця додала, що котам подобається суха і пухка земля.

Відео дня

Другий спосіб боротьби з котячим шкідництвом – встановлення автоматичного розпилювача води. Коллінз сказала, що так можна і підтримувати ґрунт вологим, що не подобається тваринам, і просто їх відлякувати струменями рідини. Співрозмовниця підкреслила, що такі пристрої безпечні для котів.

Щоб втілити у життя третій спосіб, потрібно буде обстежити територію своєї ділянки, подивитися, якими шляхами тварини можуть потрапити туди, і зробити так, щоб їм це не вдалося. Зокрема, потрібно закупорити щілини, які є в огорожі. Якщо паркан невисокий, і коти легко можуть його перелізти, можна використати пластикові листи – прикріпіть їх, таким чином огорожа стане вищою, завдяки чому тварини на ділянку не потраплять.

Є й більш технологічний спосіб – можна встановити відлякувач котів. Такі пристрої випромінюють ультразвук (його не сприймає вухо людини). Деякі з пристроїв оснащені датчиками руху й починають працювати тільки тоді, коли на територію проникає тварина.

Експертка із садівництва порадила не залишати їжу на території ділянки, оскільки вона може стати приманкою для котів.

Цікаві новини про котів – що вже повідомлялося

Раніше УНІАН з’ясував, чому коти бігають ночами й кричать. Науковий співробітник Школи ветеринарної медицини Каліфорнійського університету в Девісі Мікель Дельгадо говорив, що причин такої поведінки може бути кілька. Одна з них – проблеми зі здоров’ям.

www.unian.ua

Exit mobile version