Чи допомагає куркума схуднути: 6 дивовижних властивостей яскравої спеції

Чи допомагає куркума схуднути: 6 дивовижних властивостей яскравої спеції

Куркума може підвищити метаболізм і допомогти вам схуднути / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Куркума – яскрава жовта спеція, зазвичай використовувана в індійській кухні, привернула значну увагу своїми потенційними перевагами для схуднення. Вона багата куркуміном, біоактивною сполукою з потужними антиоксидантними і протизапальними властивостями, пише healthshots.com.

“Вважається, що куркумін покращує обмін речовин, знижує засвоєння жирів і підтримує здорове травлення, що робить куркуму багатообіцяючим союзником у вашій подорожі до схуднення”, – йдеться в публікації.

Куркума – корисні властивості

Як показало дослідження, опубліковане в журналі Frontiers Pharmacology, куркума може допомогти у втраті ваги саме завдяки активній сполуці “куркумін”.

Відео дня

За словами дієтолога Пуджі Кедії, серед переваг куркуми для схуднення слід виділити:

Протизапальну дію. Зменшуючи запалення, куркума може підвищити метаболізм і допомогти вам схуднути.

Прискорює метаболізм. Куркума збільшує вироблення жовчі в шлунку, що необхідно для перетравлення жирів.

Регулює накопичення жиру. Куркумін допомагає зупинити процес формування нових жирових клітин і перетворює білий жир (який зберігає енергію) на бурий жир (який спалює енергію). Це допомагає вам ефективно втрачати вагу.

Покращує чутливість до інсуліну. Інсулінорезистентність може призвести до збільшення ваги і труднощів у втраті ваги. Було показано, що куркумін покращує чутливість до інсуліну, що допомагає регулювати рівень цукру в крові та запобігає накопиченню жиру.

Пригнічує накопичення жиру. Куркума може пригнічувати ріст жирової тканини, регулюючи гормони, такі як адипонектин і лептин, що беруть участь у метаболізмі жирів та енергетичному балансі. Модулюючи ці гормони, куркума допомагає зменшити накопичення жиру і допомагає у втраті ваги.

Знижує окислювальний стрес. Окислювальний стрес – ще один фактор, пов’язаний з ожирінням і метаболічним синдромом.

У зв’язку з цим, як стверджують фахівці, включення куркуми у свій раціон разом зі здоровим харчуванням і регулярними фізичними вправами може допомогти вам схуднути.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чим може бути небезпечна куркума для здоров’я.

www.unian.ua