Галущенко обговорив із послами Бельгії та Італії допомогу у відновленні енергосистеми

Фото Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із послами Бельгії та Італії допомогу у відновленні енергосистеми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зокрема, із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом та директором Бельгійського агентства з розвитку Enabel в Україні Дірком Депре Галущенко обговорив наслідки масованої атаки 26 серпня.

Міністр наголосив на особливому значенні проєктів українсько-бельгійської співпраці щодо відновлення енергетичної інфраструктури в окремих регіонах, зокрема тих, які зазнають регулярних російських обстрілів.

Окремо сторони обговорили реалізацію укладеного наприкінці серпня 2024 року з Enabel меморандуму, який передбачає спрямування 150 млн євро на відновлення соціальної та енергетичної інфраструктури Київщини і Чернігівщини.

Міненерго також повідомляє про зустріч Галущенка із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Карлом Формозою, на якій обговорювалося відновлення об’єктів української енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російських атак, а також напрямки співпраці для відновлення енергосектору і проходження наступної зими.

Сторони обговорили також важливість реалізації двосторонніх проєктів з відновлення українського енергосектору шляхом розвитку розподіленої генерації та резервного живлення для критичної інфраструктури. Крім того, Галущенко і Формоза окремо зупинилися на темі посилення протиповітряної оборони України та консолідації міжнародних зусиль у цьому напрямку.

Крім того, заступник міністра енергетики Роман Андарак зустрівся із представниками парламентів та послами Німеччини та Польщі. Андарак ознайомив учасників зустрічі з потребами енергосектору для підготовки до наступної зими, зокрема устаткуванням для нарощування потужностей розподіленої генерації та встановлення резервного живлення.

Сторони обговорили перспективи інвестицій у розвиток української енергетики, зокрема відновлюваних джерел енергії та напрямку біогазів.

Зазначається, що загалом із початку повномасштабного вторгнення українські енергетики отримали допомогу із 36 країн, більшість із яких є членами ЄС.

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив із виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства Фатіхом Біролем відновлення енергосистеми після атаки 26 серпня.

Фото: mev.gov.ua

www.ukrinform.ua

Exit mobile version