Тільки розумна людина знайде рішення: оптична ілюзія зі столом

Тест на інтелект – потрібно знайти стіл більшого розміру / картинка УНІАН

Оптичні ілюзії вміло обманюють наш мозок і спотворюють сприйняття. Дуже важко не дати себе обдурити такому трюку. Однак люди з високим інтелектом можуть легко знайти відповідь. Якщо хочете перевірити себе, вам точно сподобається ця оптична ілюзія – який стіл більший із запропонованих на картинці.

Цікава оптична ілюзія зі столом

Завдання дуже просте: потрібно подивитися на картинку і визначити, який із двох столів більший. Один із них довгий і тонкий, другий – широкий і короткий. У цього завдання лише одна правильна відповідь. Будьте уважні – мозок спробує вас обдурити.

Постарайтеся недовго думати над відповіддю. Якщо зможете визначити правильний варіант менш, ніж за 10 секунд, то у вас добре розвинене критичне мислення.

Відео дня

Правильна відповідь

Важко в це повірити, але насправді ці столи однакового розміру. Ця оптична вигадана американським психологом Роджером Шепардом і називається “столи Шепарда”.

Відповідь на головоломку / картинка Wikipedia

Дві ідентичні стільниці можуть здаватися різними за розміром залежно від кута, під якими ми на них дивимося. У результаті один стіл здається широким, а другий – вузьким. Якщо розгорнути один зі столів на 45°, то вийде другий.

У їхній ідентичності можна переконатися, якщо виміряти сторони лінійкою.

www.unian.ua

Exit mobile version