США профінансували більш як на $150 мільйонів 28 тисяч малих і середніх підприємств в Україні

США профінансували більш як на $150 мільйонів 28 тисяч малих і середніх підприємств в Україні

Сполучені Штати підтримали близько 28 тисяч малих та середніх підприємств в Україні від початку повномасштабного вторгнення в ключових секторах, забезпечивши $151 мільйон фінансування.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк під час виступу на заході з нагоди другої річниці державної програми "Власна справа", передає кореспондент Укрінформу.

"США підтримують малий та середній бізнес. Від початку повномасштабного вторгнення Росії, за допомогою нашої програми в USAID, ми підтримали близько 28 тисяч підприємств у ключових секторах, допомігши зберегти та створити 158 тисяч робочих місць та забезпечити $151 мільйон фінансування для малих та середніх компаній і залучивши $220 мільйонів інвестицій", – зазначила Брінк.

Вона наголосила, що Україна продовжує бути плідним ґрунтом для бізнес-інкубаторів та стартапів, відзначивши, що попри відключення світла і постійні атаки на інфраструктуру українці розширюють свої бізнеси та підтримують довоєнний рівень працевлаштування.

"Малий і середній бізнес є кістяком економічної активності та зайнятості. Економічне відновлення України очолить приватний сектор, який має посилити економічну міць країни, інновації та створити високооплачуване працевлаштування і можливості, що дозволять українцям вистояти проти зовнішнього тиску; інвестувати в економічне відновлення України", – відзначила посол США.

Сполученим Штатам, за словами Брінк, критично важливо надавати українським підприємцям тренувальні можливості, полегшувати доступ до фінансування, створювати звʼязки з глобальним ринком та створювати відкрите, прозоре середовище.

Як повідомляв Укрінформ, перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко заявила, що в поточному році грант на $15 тисяч за новою програмою «Створюй» отримали 20 переможниць.

www.ukrinform.ua