Другий у світі: в Дубаї розпочато будівництво хмарочоса заввишки 725 метрів

Хмарочос Бурдж Азізі у Дубаї стане другим за висотою у світі / скріншот

В Дубаї розпочато роботу над другим за висотою хмарочосом у світі, відомим як Бурдж Азізі. Він зможе похвалитися найвищими у світі нічними клубами, ресторанами і готельними номерами. Про це повідомляє Mirror.

Зазначається, що гігант буде заввишки 725 метрів. Семизірковий комплекс буде готелем, апартаментами, пентхаусами, а також будинками для відпочинку. Незважаючи на те, що він буде другим за величиною після свого сусіда, 830-футового Бурдж-Халіфа, він встановить низку світових рекордів.

Серед них найвище лобі готелю в світі на 11 рівні, найвищий нічний клуб на 126 рівні, найвищий оглядовий майданчик на 130 рівні, найвищий ресторан Дубая на 122 і найвищий готельний номер Дубая на 118 рівні.

Відео дня

“Наші інвестиції в Бурдж Азізі, що перевищують 6 мільярдів дирхамів ОАЕ (приблизно 1,3 мільярда фунтів стерлінгів), представляють собою більше, ніж створення культової споруди. Це зобов’язання трансформувати Sheikh Zayed Road і підносячи горизонт Дубая на нові, неперевершені висоти”, – зазначив Мірваіс Азізі, засновник і голова компанії Azizi Developments.

Видання уточнює, що Бурдж Азізі – це не просто про велич і відмінне розташування, а також про інноваційний дизайн і передові технології. Ця вежа запропонує ультра-розкішні резиденції, унікальний вертикальний торговий центр, найвищий у світі оглядовий майданчик і безліч зручностей.

“Семизірковий готель, увінчаний найвищим у світі лобі, втілюватиме дух Дубая, прославляючи сім основних культур світу через складний дизайн інтер’єру”, – додав Азізі.

За даними ЗМІ, продажі 131-поверхового хмарочоса почнуться в лютому 2025 року, але ціни ще не оголошені.

Останні новини туризму

Днями видання BBC Travel назвало дві країни світу, де раді туристам більше, ніж будь-коли. Абсолютно несхожі одна на одну Гренландія і Марокко зараз активно працюють над розвитком туристичної інфраструктури.

Також УНІАН повідомляв, що круїзним туристам доведеться платити по 20 євро за відвідування грецьких островів Санторіні та Міконос. Також влада обмежить кількість круїзних лайнерів, яким можна буде підпливати до островів.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Барселоні хочуть знову підняти туристичний податок, щоб відлякати бюджетних туристів
  • У Венеції вводять нові обмеження для туристів: тепер для груп
  • Туристам стане дорожче відвідувати одне з найдешевших міст Європи
  • www.unian.ua

    Exit mobile version