Рецепт картоплі від ведучого та шеф-кухаря MasterChef: один інгредієнт повністю змінить страву

Ця картопля вийде з хрусткою шкірочкою / фото ua.depositphotos.com

Приготувати ідеальну смажену картоплю іноді буває досить складно, оскільки мало в кого вона виходить пухнаста всередині та хрустка ззовні. 

Ведучий та шеф-кухар MasterChef Джон Торрод і його дружина Ліза Фолкнер розкрили свій секретний інгредієнт для приготування цієї страви. Як пише Еxpress, чоловік похвалився, що його кохана готує найкращу смажену картоплю. Для цього достатньо додати кубик бульйону.

“Ви нагріваєте воду, потім сипте туди трохи бульйону, а потім кладете туди свою картоплю, і на ній з’являється гарна приправа”, – пояснює Ліза.

Відео дня

Для приготування за її рецептом потрібно взяти:

  • картоплю – 8-10 шт.
  • курячий чи яловичий бульйон – 2 кубики;
  • олію для смаження.
  • Для початку розігрійте духовку до 200°C (вентилятор 180C/газ шість). Поки духовка розігрівається, розріжте кожну картоплину на дві-три частини залежно від розміру. Потім додайте її у велику каструлю з кришкою, залийте окропом і кип’ятіть приблизно п’ять хвилин.

    Коли картопля буде готова, злийте воду, знову накрийте кришкою сковороду і струсіть картоплю, щоб краї стали шорсткими. Викладіть картоплю в глибоке деко і у цей час переходьте до бульйону. Розчиніть кубики у 300 мл окропу й залийте ним картоплю. Після цього збризніть її олією.

    Поставте в середину попередньо розігрітої духовки та запікайте приблизно 40 хвилин, поки бульйон не випарується і картопля не стане хрусткою зверху.

    Що ще смачного приготувати

    Раніше УНІАН розповідав, як приготувати простий банановий хліб від Мері Бері, а також запечені курячі стегна з пюре по-новому.

    Дитячий дієтолог і письменниця Роміна Бертінаццо поділилась рецептом пирога, який можна навіть малечі.

    www.unian.ua

    Exit mobile version