Чому водіям варто купувати сірий автомобіль та яких кольорів краще уникати: поради експертів

Однак сірі автомобілі є найпоширенішим вибором водіїв / фото ua.depositphotos.com

Експерти закликали водіїв ретельно обирати колір свого автомобіля, аби один дизайн виділявся на фоні інших. Відомо, що сірий є найпопулярнішим кольором кузова серед нових власників автомобілів, а також він вважається “безпечним кольором”, який навряд чи відлякає потенційних покупців бензинових, дизельних або електричних транспортних засобів, пише Express.

У Товаристві автовиробників та торговців автівками Великої Британії (SMMT) розповіли, що у 2023 році в країні було зареєстровано 509 тисяч сірих автомобілів, що становить 26,8% від усіх автомобілів, які виїхали на дороги минулого року. 

Наступним за популярністю кольором можуть стати чорні автомобілі, яких минулого року у Британії було зареєстровано понад 385 тисяч, а за ними – білі (314 тисяч). 

Відео дня

За словами експертів Swansway Motor Group, ці кольори можуть бути життєво важливими, якщо учасники дорожнього руху не хочуть втратити гроші в майбутньому. 

“Вибір правильного кольору для вашого автомобіля може вплинути на його вартість при перепродажі. Хоча є багато кольорів на вибір, білий, чорний, сріблястий, синій і червоний – найкращий вибір, якщо ви хочете зберегти вартість вашого автомобіля. Ці кольори популярні, вічні і можуть допомогти вашому автомобілю виділитися, що полегшить пошук нового власника. Пам’ятайте, що це не точна наука, але це хороший орієнтир, якого варто дотримуватися, якщо ви прагнете максимізувати вартість свого автомобіля”, – наголосили експерти. 

Своєю чергою у SMMT зазначили, що яскравих кольорів, ймовірно, уникатимуть, тому, швидше за все, їх буде важче змінити у майбутньому. Зокрема у 2023 році у Великій Британії було зареєстровано 53 тисячі зелених автомобілів, після них йдуть 16 677 помаранчевих та 11 880 жовтих моделей.  Автомобілів у бронзовому кольорі було зареєстровано лише 6 350. 

“Автовиробники старанно розширюють свої пропозиції, пропонуючи величезний вибір кольорів для сотень моделей і тисяч варіантів специфікацій. Широке розмаїття дозволяє водіям гнучко обирати відтінок, який втілює їхню індивідуальність та стиль”, – заявив виконавчий директор SMMT Майк Хоз.

Інші поради автомобільних експертів

Раніше австралійський механік Джон Кадоган розповів про дві помилки, яких допускають водії під час купівлі вживаних автомобілів. Зокрема він закликав власників оновлювати свої дані одразу після купівлі автомобіля.

Водночас популярний механік Скотті Кілмер нагадав водіям про обов’язкову перевірку автомобіля, яка допоможе виявити проблеми до того, як вони виникнуть. Експерт радить водіям постійно перевіряти всі гумові компоненти, які знаходяться під капотом. 

www.unian.ua

Exit mobile version