Названо 10 найслухняніших порід собак, які легко піддаються дресируванню

Названо 10 найслухняніших порід собак, які легко піддаються дресируванню / фото pixabay.com

Дедалі більше людей задумуються про те, щоб взяти собаку. І найбільше їх лякає те, що улюбленця буде важко дресирувати. І оскільки порід сотні, майбутнім власникам цуценят є з чого обирати.

Як пише The Scotsman, тим, хто веде активний спосіб життя, варто подумати про собаку більшого розміру. Якщо ви шукаєте собаку, який буде виконувати команди, а не бунтувати, вам допоможуть різні праці на цю тему.

До прикладу, книга психолога Стенлі Корена “Інтелект собак” є знаковим твором кінологічної літератури, в якій оцінюється відносний IQ порід, в тому числі, з огляду на те, наскільки вони слухняні. Видання назвало 10 найслухняніших пухнастиків.

Відео дня

Бордер-коллі

Коли справа доходить до слухняності, то жваві бордер-коллі – найкращі собаки. Однак вони потребують багато фізичних навантажень, тому не є ідеальним варіантом для всіх.

Лабрадор-ретривер

Чарівний лабрадор-ретривер, можливо, і є однією з найпопулярніших порід, але він також потрапив до списку найбільш слухняних пухнастиків. 

Німецька вівчарка

Бронзову медаль за слухняність завойовує німецька вівчарка, яка також є однією з найрозумніших порід собак. 

Золотистий ретривер

Золотисті ретривери – четверта найбільш слухняна порода собак. Поєднайте це з їх милим добродушним характером, і ви отримаєте чудового сімейного улюбленця.

Доберман

Добермани замикають п’ятірку найбільш слухняних собак. Вони є чудовими охоронцями та неймовірно відданими.

Австралійський собака-скотар

Австралійський собака-скотра також потрапив до топ-10 найслухняніших собак, які, за словами Американського кінологічного клубу, “віддані, надзвичайно розумні, завжди насторожені і насторожено ставляться до незнайомців”.

Пудель

Одна з найбільш слухняних порід собак – пудель. 

Шетландська вівчарка

Щоб успішно пасти овець, потрібно вміти виконувати команди, тому не дивно, що весела шетландська вівчарка потрапляє в топ-10 найбільш слухняних порід собак.

Ротвейлер

Вам не доведеться повторювати щось ротвейлеру двічі. Поєднання слухняності, бажання догодити та відданості робить їх чудовими собаками-компаньйонами.

Папійон

Єдиний маленький собака, яка потрапила в 10 найслухняніших собак – це папійон, який також є найспритнішим з мініатюрних порід.

Найкращі собаки для життя в квартирі

Раніше ми розповідали про 26 порід собак, які найкраще підійдуть для квартир та невеликих приміщень. 

До списку увійшли, зокрема, французькі бульдоги. Вони невеликі, не схильні багато гавкати і дуже рідко линяють – все це робить їх ідеальними для життя в квартирі.

Хорошим собакою для життя у невеликому просторі стане і мопс. Це невибагливі собаки, які чудово почуваються в невеликих приміщеннях завдяки мінімальним потребам у фізичній активності, але їм все одно потрібні певні фізичні вправи, щоб не набрати зайву вагу. 

www.unian.ua

Exit mobile version