Новим акціонером сстала саудівська SALIC

Саудівська інвестиційна компанія SALIC стала акціонером агроіндустріального холдингу МХП та придбала понад 13,5 млн акцій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на Лондонській фондовій біржі.

“MHP SE (материнська компанія МХП) отримала повідомлення про те, що SALIC (дочірня компанія Державного інвестиційного фонду Королівства Саудівська Аравія), придбала 13 514 563 глобальних депозитарних розписок MHP SE, що знаходяться у вільному обігу на ринку”, – йдеться у повідомленні.

Наразі SALIC володіє 12,6% від загальної кількості акцій компанії, що перебувають в обігу.

MHP SE є материнською компанією МХП – провідної міжнародної продовольчої та агротехнологічної групи зі штаб-квартирою в Україні та виробничими потужностями в Україні та на Балканах (Perutnina Ptuj Group).

В Україні МХП займає найбільшу частку ринку та має найвищу впізнаваність своєї продукції. Холдинг володіє та управляє кожним з ключових етапів виробництва курятини, від вирощування фуражного зерна та виробництва комбікормів до інкубації яєць, а також контролює переробку, маркетинг, дистрибуцію та продаж своєї продукції.

Крім того, володіє провідним бізнесом з вирощування зернових, вирощуючи кукурудзу, а також все більше інших зернових, таких як пшениця та ріпак, для продажу третім особам.

На Балканах компанія є провідним виробником м'яса птиці та м'ясопереробки з виробничими майданчиками в чотирьох балканських країнах: Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії та Герцеговині.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version