В єДозволі стала доступною перша послуга для бізнесу

У межах проєкту "єДозвіл" для бізнесу стала доступною перша послуга – декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам охорони праці.

Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

Зазначається, що реєстрація цього документа територіальним центром Держпраці раніше могла тривати до п’яти днів. Тепер підприємці можуть подати його за лічені секунди.

Декларацію відповідності матеріально-технічної бази мають подавати до Держпраці підприємства, що оперують важкими машинами та механізмами. Через неправильне заповнення декларацій декому повертали документ і процес доводилося починати спочатку.

У галузевому відомстві запевняють, що в єДозволі подати неправильно оформлену декларацію неможливо. Алгоритм побачить помилку та вкаже при заповненні на неї, аби її одразу можна було виправити. Якщо система прийняла декларацію, повернень не буде.

Проєкт єДозвіл працює, як частина комплексної послуги е-Підприємець на порталі Дія.

«Завдяки єДозволу підприємці зекономлять робочий час, який раніше витрачали на оформлення та отримання ліцензій, висновків, декларацій та інших дозвільних документів. Ці зміни будуть корисними для доволі широкого кола підприємців. Минулого року таку декларацію подали понад 13,2 тисячі підприємців, за сім місяців цього року — майже 8 тисяч. Ми очікуємо, що такий діджитал інструмент полегшить роботу бізнесу», — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Як повідомлялося, рішення про запуск єДозволу уряд ухвалив на засіданні 5 липня 2024 року. Підприємці зможуть швидко подавати заяви та отримувати дозвільні документи, сплачувати за адміністративні послуги, уточнювати інформацію про підприємство тощо. Першочергово Мінекономіки планує відцифрувати отримання 9 найбільш масових дозволів та ліцензій (включно з декларацією відповідності матеріально-технічної бази вимогам охорони праці).

Проєкт єДозвіл реалізується Міністерством економіки України у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Європейським Союзом у межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджується FIIAPP.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version