Як часто потрібно пилососити в будинку: важливі поради від досвідченого експерта

Відомо, що пилосос забирає багато бактерій / фото ua.depositphotos.com

Під час прибирання люди часто використовують пилосос, однак для декого таке завдання виявляється складним, адже це потребує фізичної сили. Видання Mirror розповіло, чи можна відмовитися від цієї рутинної роботи довше, ніж на тиждень. 

Звісно, прибирання пилососом є необхідною роботою, особливо для тих, хто страждає від алергії. Завдяки йому відмерлі клітини шкіри, бактерії, спори плісняви та пилові кліщі піднімаються з підлоги та не вдихаються, що може викликати неприємні симптоми, серед яких подразнення горла, носа, очей та респіраторні проблеми. 

Тому старший науковий співробітник компанії Dyson Метью Лі радить пилососити принаймні раз на тиждень, аби запобігти накопиченню бруду, якщо ви маєте дерев’яну або тверду підлогу. 

Відео дня

“Я намагаюся приділяти трохи більше уваги зонам з високою прохідністю, таким як кухня та спальня, оскільки на підлозі може швидко накопичуватися багато бруду, сміття та волосинок”, – зауважив він в інтерв’ю виданню “Woman and Home”.

Для того, щоб полегшити собі виконання цієї роботи, експерт рекомендує розділити свій будинок на 10 зон – стіни, матраци, плінтуси, кошики для домашніх тварин, лампи та абажури, штори або жалюзі, сходи, стелі та дивані, та обрати дві з них для прибирання пилососом кожного тижня. 

“Це настійно рекомендована частота, щоб підтримувати чистоту в будинку, не перевантажуючи себе складним завданням, намагаючись зробити глибоке прибирання всього будинку за один раз”, – пояснив він.

Щодо килимів, то Метью закликав пилососити до того, як підлога почне мати брудний вигляд. За його словами, робити це двічі на тиждень є відповідною частотою в місцях, де люди перебувають найбільше. Водночас для тих зон, де не так часто знаходяться люди, одного разу на тиждень буде достатньо. 

Інші поради з прибирання

Раніше експертка розповіла, як вивести плями з подушок у домашніх умовах. За її словами, для цього вам знадобиться 60 мл засобу для миття посуду і 240 г харчової соди.

Своєю чергою інша експертка з прибирання розповіла, як помити вікна без розводів всього за 15 секунд. За її словами, для отримання “блискучих” і “без розводів” вікон вам потрібно використовувати тільки один засіб – рідину для миття посуду.

www.unian.ua

Exit mobile version