Які найбільш “балакучі” кішки: топ-5 порід

Сіамських котів назвали “балакучими” / фото pixabay.com

Є породи кішок, які люблять спілкуватися зі своїми господарями, тобто багато нявкають.

Складено топ найбільш “балакучих” кішок, і перше місце в ньому дісталося бірманській кішці, пише The Scotsman з посиланням на відомості експертів. Вважається, що коти бірманської породи чудово ладнають з людьми і люблять “поговорити”. Варто зазначити, що вони не такі вимогливі, як їхні предки – сіамські кішки.

Бірманські коти “балакучі”, повідомили експерти / фото pixabay.com

На другому місці розташувалися сіамські кішки. Їх називають одними з найбільш голосистих у світі. “Ви ніколи не будете гадати чи турбуватися, де знаходиться ваше сіамське кошеня, оскільки вони дадуть вам про себе знати. Якщо ви хочете кішку, яка товариська, розумна і голосиста, – тоді сіамська порода вам підходить”, – наголошується у матеріалі.

Відео дня

Сіамських кішок вважають “балакучими” / фото pixabay.com

Ще одна “балакуча” порода – американський бобтейл. Такі тварини за характером схожі на собак, – вони доброзичливі, впевнені у собі, а також мають атлетичну статуру.

Американському бобтейлу приписали “балакучість” / скріншот

На четвертому місці опинився турецький ван. Таких тварин називають не тільки балакучими, а й люблячими – вони нібито люблять обійматися і лежати на колінах.

Американський бобтейл любить “розмовляти”, стверджують експерти / скріншот

П’яте місце в топі посіла одна з найстаріших порід – японський бобтейл. Представників цієї породи називають дуже товариськими. Примітно, що вони довгожителі – в середньому тривалість їхнього життя становить від 15 до 18 років.

Японський бобтейл увійшов у топ “балакучих” порід котів / скріншот

Цікаві новини про котів – що вже писали

Раніше УНІАН з’ясував, як відвадити котів гадити в саду. За відомостями експерта, для цього можна піти простим шляхом – розмістити на поверхні ґрунту якісь грубі матеріали, наприклад, соснові шишки. Варто зазначити, що коти люблять копатися в пухкій землі.

www.unian.ua

Exit mobile version