3 поради від психологині, як не нервувати і бути собою на першому побаченні

Експертка порадила, як не нервувати на першому побаченні / фото ua.depositphotos.com

Психологиня та експертка зі стосунків Лаліта Суглані дала поради, як на перших побаченнях не нервувати, а показувати своє істинне “я”, необхідне для формування значущих зв’язків, пише The Independent.

“Перші побачення можуть супроводжуватися великим тиском, оскільки ви хочете справити гарне враження, а також справлятися з невизначеністю щодо того, чи виникне романтична іскра. Нервозність також може бути викликана страхом бути відкинутим або не виправдати очікувань”, – зазначила фахівчиня.

За її словами, сучасні побачення також можуть перебувати під впливом суспільного тиску.

Відео дня

“Наприклад, багато чоловіків відчувають, що їм потрібно демонструвати силу і впевненість, навіть коли вони можуть відчувати тривогу або невпевненість. Цей тиск, спрямований на відповідність стереотипам або передбачуваним ідеалам, може завадити будь-якій людині, не тільки чоловікові, розслабитися і бути автентичним на першому побаченні”, – додала експертка.

Ось, що вона радить, щоб бути собою на перших побаченнях:

Прийміть хвилювання. За словами Суглані, важливо дозволити собі нервувати і прийняти, що хвилювання – це частина процесу. Вона додала, що найкращий спосіб полегшити ці хвилювання – зосередитися на відкритому спілкуванні, залишатися в теперішньому моменті та намагатися насолоджуватися досвідом, а не прагнути до досконалості.

Змініть своє мислення. Напередодні побачення важливо зосередитися на тому, щоб бути справжнім і вірним собі, зазначила Суглані. Хоча перше враження має значення, занадто сильне прагнення відповідати певному образу або очікуванням може призвести до непотрібного тиску, додала психологиня. При цьому вона порадила спробувати змінити своє мислення з того, щоб справити враження на іншу людину, на те, щоб просто добре провести час.

Знизьте ставки. Як зазначила Суглані, багато хто звик розглядати побачення як ситуацію з високими ставками – миттєвий зв’язок або зустріч із “тим самим”. Але такий настрій тільки посилює стрес, заважаючи насолоджуватися процесом, пояснила психологиня. Щоб послабити цей тиск, важливо переосмислити, що перші побачення насправді є можливістю познайомитися з кимось новим і насолодитися цим досвідом, порадила фахівчиня.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як дізнатися, що ви створені одне для одного.

www.unian.ua

Exit mobile version