У РФ затримано командира штурмового загону, який брав участь в окупації Авдіївки

У Росії було затримано командира штурмового загону 110-ї мотострілецької бригади Володимира Новікова, відомого під позивним "Білий".

У РФ затримано командира штурмового загону, який брав участь в окупації Авдіївки

У Росії було затримано командира штурмового загону 110-ї мотострілецької бригади Володимира Новікова, відомого під позивним “Білий”, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

Російська актриса Яна Поплавська та кілька “воєнкорів” повідомили, що Новіков був затриманий 13 вересня. Поплавська звернулася до міністра оборони з проханням повернути Новікова на фронт, відзначивши його важливу роль у захопленні Авдіївки та Красногорівки.

Прихильники Новікова стверджують, що його арешт пов’язаний із тим, що він намагався зупинити чеченців, які постачали солдатам наркотики. Інші вважають, що командування РФ не схвалило його ініціативи щодо навчання солдатів та створення системи протидії безпілотникам.

Аналітики ISW пов’язують арешт зі спробою російського військового керівництва посилити контроль, усуваючи незалежних командирів, щоб підтримати темпи наступу та вирішити кадрові проблеми.

Затримання командирів стало звичайною практикою в Росії, як і недавні арешти високопосадовців, підозрюваних у корупції та державній зраді. Поблизу Авдіївки ЗСУ відбили штурм російського танку.

Окупанти в Авдіївці масово вбивають мирних мешканців.

Exit mobile version