Експерти Consumer Reports назвали найбільш ненадійні вживані авто

До п’ятірки найкращих увійшли всі японські марки, включно з Toyota, Lexus, Mazda, Honda і Acura / фото ua.depositphotos.com

Наявність надійної машини – найважливіший фактор, що визначає, чи зможете ви вільно пересуватися. З огляду на те, що нові машини не найдешевше задоволення, то чудовою альтернативою можуть стати вживані авто.

Видання The street пише, що результати нового дослідження Consumer Reports показують, що покупцям краще уникати одного конкретного автовиробника і його відомих брендів, оскільки їм не вистачає надійності.

Найгірші вживані автомобілі

У рамках дослідження Consumer Reports опитав 150 000 власників автомобілів 2014-2019 років випуску і перевірив їх на “20 потенційних проблемних зон”.

Відео дня

Проблеми автомобіля варіюються від дрібних, як гальма, що скриплять, і пошарпане оздоблення салону, до серйозних, що вимагають дорогого ремонту, як негарантійні проблеми з двигуном і трансмісією.

Згідно з результатами Consumer Reports, власники автомобілів від автовиробника Stellantis стверджують, що вони є одними з найбільш ненадійних на ринку старих авто. Чотири з п’яти нижніх місць у списку посіли Chrysler, Dodge, Jeep і Ram.

Власники 2014 Ram 1500 розповіли Consumer Reports, що у них були проблеми з трансмісією, системою приводу, двигуном, гальмами і силовим обладнанням.

Власники популярного Jeep Grand Cherokee 2014 року зіткнулися з проблемою трансмісії, що вимагала заміни, а також з додатковими проблемами з паливною системою, кліматичною установкою, підвіскою та рульовим керуванням.

Водночас власники популярного Dodge Durango 2014 року повідомили, що їх спіткали проблеми з гідротрансформатором в автоматичній коробці передач, підсилювачем керма, витоками мастила і гальмами.

Крім того, власники гібрида Chrysler Pacifica 2018 року повідомили, що їм довелося замінити блок батарей мінівена і зіткнутися з проблемами в трансмісії, системі під’єднуваного електроприводу і компонентах зарядки.

Між Dodge і Jeep розташувалася Tesla, чиї автомобілі Model S і Model X 2014-2019 років випуску страждали від безлічі проблем. Наприклад, повідомлялося про проблеми з безключовим доступом і фарами, а також про проблеми, які вимагали заміни дорогих компонентів, таких як екран інформаційно-розважальної системи та електродвигуни.

Найкращі вживані авто

На протилежному кінці списку до п’ятірки найкращих увійшли всі японські марки, включно з Toyota, Lexus, Mazda, Honda і Acura.

“Такі бренди, як Lexus і Toyota, мають історію консервативних змін, поступово покращуючи весь модельний ряд, а не впроваджуючи безліч абсолютно нових систем”, – зазначив старший аналітик з автомобільних даних Consumer Reports Стівен Елек. “Наші дані показують, що автомобілі цих марок надійні, коли вони нові, і продовжують залишатися надійними в міру старіння”.

Раніше УНІАН писав, що експерти назвали 10 старих авто, які прослужать довше за нові.

www.unian.ua

Exit mobile version