Сніданок №1 для тих, у кого високий тиск: порада лікаря, що має бути в тарілці

Вівсяні пластівці сповнені клітковини, зазначив лікар / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Високий кров’яний тиск (гіпертонія) може вимагати внесення великих змін у життя, і один із найпростіших способів рухатися в правильному напрямку – це корисний для серця сніданок. Консультант з фітнесу та харчування в Fortune, доктор Кріс Мор розповів, що найкраще їсти на сніданок щоранку, щоб контролювати артеріальний тиск, пише Health Digest.

“Високий кров’яний тиск є поширеною проблемою серед дорослих. За даними Американської кардіологічної асоціації, приблизно у половини дорослих у США високий кров’яний тиск, і багато хто з цих людей навіть не усвідомлює цього. Це проблема, тому що високий кров’яний тиск, якщо його не лікувати, може спричинити серцевий напад, інсульт і навіть захворювання нирок або сексуальну дисфункцію”, – йдеться в публікації.

Сніданок №1 для тих, у кого високий кров’яний тиск

За словами лікаря, чудовим вибором для сніданку в разі гіпертонії може бути вівсянка.

Відео дня

“Старомодні вівсяні пластівці сповнені клітковини, яка допомагає знизити рівень холестерину і підтримує здоров’я серця. Вони можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові та надовго зберігати ситість. Приготуйте їх із молоком для додаткового білка і більш вершкового смаку”, – порадив Мор.

Він зазначив, що у вівсянку також можна додати ягоди.

“Ягоди багаті антиоксидантами і клітковиною, а також калієм, який є поживною речовиною, якої недостатньо і яка відіграє ключову роль у регулюванні артеріального тиску”, – пояснив доктор.

Крім того, варто додати горіхи або насіння, додав фахівець:

“Горіхи та насіння забезпечують корисні жири, які допомагають знизити артеріальний тиск і зменшити запалення. Вони також додають клітковину та білок, які можуть допомогти підтримувати більш здорову вагу тіла та загальне здоров’я серця”.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав горіхи №1 для поліпшення рівня цукру в крові.

www.unian.ua

Exit mobile version