Чи можна їсти квасолю щодня: дієтологиня пояснила несподіваний вплив на здоров’я

Квасоля містить трохи менше жиру і насичених жирів, ніж інші бобові / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Квасоля – універсальний і бюджетний продукт, щоденне вживання якого може дати більше користі для здоров’я, ніж багато хто очікував, особливо якщо необхідно підтримувати рівень холестерину на нормальному рівні, пише Health Digest.

Дієтологиня з Top Nutrition Coaching Аннет Снайдер заявила, що квасоля багата високоякісними поживними речовинами:

“Квасоля містить трохи менше жиру і насичених жирів, ніж інші бобові, але таку саму кількість клітковини і білка. Велика частина клітковини – розчинна, що може знизити рівень холестерину”.

Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, одна чашка вареної квасолі містить 13,1 грама клітковини. Клініка Клівленда рекомендує більшості дорослих споживати від 22 до 34 грамів клітковини на день залежно від статі та віку.

Зазначається, що дорослі, які взяли участь у дослідженні 2021 року і з’їдали по одній чашці квасолі щодня протягом чотирьох тижнів, змогли знизити рівень холестерину. Це дослідження надало переконливі докази на підтримку теорії про те, що щоденне вживання квасолі може ефективно знизити як “поганий” холестерин (ліпопротеїни низької щільності або ЛПНЩ), так і загальний рівень холестерину.

“Квасолю можна використовувати замість тваринних білків з високим вмістом насичених жирів і холестерину. Вона добре підходить для рагу і супів, наприклад, чилі. Також квасоля відмінно підходить для холодних салатів з іншими бобами, кукурудзою і рубаними овочами”, – зазначила дієтологиня Аннет Снайдер.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав продукти, що сприяють схудненню.

www.unian.ua

Exit mobile version