Названо найкорисніший сир при високому тиску

Моцарела містить мало натрію і багато кальцію / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Високий тиск – це не те, що можна ігнорувати. Якщо його не контролювати, то гіпертонія може призвести до безлічі серйозних проблем зі здоров’ям, тому треба ретельно обирати продукти, які ви їсте.

Видання Health digest назвало сир, який можна спокійно їсти, бо він не впливає на кров’яний тиск. Йдеться про моцарелу.

Яна Грін Хенд, MS, RD, засновниця Helping Hand Nutrition, розповіла:

Відео дня

Моцарелла містить менше половини натрію, ніж фета та пармезан, і менше, ніж більшість інших сирів. Занадто велика кількість натрію в раціоні може призвести до підвищення кров’яного тиску, затримки води в організмі, хвороб серця і нирок. Моцарела багата на калій, який допомагає збалансувати натрій в організмі і розслабити стінки кровоносних судин.

Крім того, Хенд нагадала, що моцарела привносить у будь-яку страву солідну кількість білка і кальцію.

Чому може бути підвищений тиск

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), у 100 грамах моцарели з цільного молока міститься 486 міліграмів натрію. Для порівняння, у такій самій порції сиру фета міститься 1 140 міліграмів натрію. При цьому Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США рекомендує більшості дорослих обмежувати споживання натрію до 2300 міліграмів на день.

На думку Американської асоціації серця, вживання великої кількості солі змушує кровоносні судини звужуватися, що, своєю чергою, змушує серце посилено качати кров. Підвищення артеріального тиску призводить до підвищеного ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

У дослідженні 2023 року, опублікованому в журналі JAMA, вчені дійшли висновку, що скорочення споживання натрію всього на тиждень може мати значний вплив на кров’яний тиск.

Як сир моцарела впливає на організм

За даними Healthline, з кожною унцією моцарели ви можете отримати 11% рекомендованої денної норми кальцію. Це дуже важливо, тому що кальцій – поживна речовина, яка може регулювати кров’яний тиск.

У статті 2022 року, опублікованій у Кокранівській базі даних систематичних оглядів, розглядалася ефективність кальцію для зниження кров’яного тиску. Автори дійшли висновку, що збільшення кількості кальцію може чинити профілактичний вплив на майбутню гіпертонію у людей із нормальним артеріальним тиском.

При цьому Аманда Девіс, доктор фармацевтичних наук, доктор філософії, радить не перестаратися зі споживанням кальцію.

Раніше УНІАН писав, що кардіологи назвали найкорисніший обід при високому кров’яному тиску.

www.unian.ua

Exit mobile version