Варто додати лиш один предмет: експерт розповів, як позбутися плісняви у будинку

Для цього гарним методом можуть стати кімнатні рослини / фото ua.depositphotos.com

Під час осені погода стає значно холоднішою, а це означає, що людям потрібно бути пильнішими та шукати ознаки появи плісняви. Відомо, що цвіль може вижити лише у вологому середовищі, тому поєднання низьких температур та вогкості робить будинок ідеальним середовищем для поширення цвілі. Однак є простий спосіб запобігти появі цвілі, вважає експерт Джеймі Джонс, який закликав людей купувати кімнатні рослини цієї осені, передає Mirror. 

“Рослини – це ідеальний вибір дизайну для кімнати, до того ж вони можуть допомогти запобігти утворенню конденсату та плісняви”, – запевняє Джонс. 

Також кімнатні рослини можуть діяти як очищувачі повітря, адже вони природним чином поглинають вологу в повітрі через листя, що створює середовище, яке є менш сприятливим для росту цвілі. 

Відео дня

За словами Джонса, однією з найкращих рослин у цьому випадку є лілія миру, адже не лише красива і проста у догляді, але й процвітає у вологих приміщеннях, оскільки її природним середовищем є тропічні ліси з високою вологістю. 

“Лілії миру можуть видаляти надлишок вологи з повітря і поглинати спори плісняви, таким чином зменшуючи ріст цвілі і грибка в будинку. Вони можуть знизити рівень вологості в своєму безпосередньому оточенні, що не дуже добре для цвілі, яка процвітає у вологому середовищі”, – пояснив експерт.

Найкращим місцем для лілії миру може стати ванна кімната або кухня, адже пара, яка утворюється у цих приміщеннях, робить їх дуже вологими, що ідеально підійде для цієї рослини. 

“Лілії воліють перебувати під непрямим сонячним світлом, тому краще не тримати їх на вікні, де вони можуть легко пересохнути. Їх слід поливати, коли ґрунт стає сухим на дотик”, – радить Джонс. 

Проте якщо ви не хочете купувати квітку, яку потрібно буде поливати, то змієподібні рослини також зменшать появу плісняви в будинку.

“Змієподібні рослини не тільки мають перевагу в тому, що вони не потребують особливого догляду, але й можуть видаляти надлишкову вологу з повітря. Вони можуть видаляти токсини, що переносяться повітрям, знову ж таки запобігаючи росту цвілі, яка процвітає в більш вологому середовищі”, – наголосив експерт.

Найкращим місцем для змієподібних рослин стане спальня, адже вночі вони виділяють кисень, який покращує якість повітря під час сну, однак також вони ідеально підійдуть для вітальні, офісу або передпокою. 

 “Якщо ви новачок у вирощуванні рослин і боретеся з цвіллю, змієголовник може бути найкращим варіантом для вас; це одна з найпростіших у догляді рослин. Просто поливайте час від часу, коли ґрунт пересохне, і хоча вони можуть рости в більшості умов, вони отримають більше користі від сонячного місця, в теплому, вологому середовищі, що робить їх ідеальними рослинами для ванної кімнати”, – додав Джонс. 

Інші корисні поради

Раніше УНІАН розповідав про 10 видів квітів, які можна посадити в жовтні. Серед них є троянди, нарциси, тюльпани, чорнобривці, гіацинти та інші. 

Також стало відомо, чому у шафі з’являється затхлий запах. Головною причиною є погана вентиляція, через що одяг починає неприємно пахнути. 

www.unian.ua

Exit mobile version