Уряд затвердив принципи торговельної політики «Гарантованого покупця»

Кабінет міністрів затвердив основні принципи торговельної політики ДП "Гарантований покупець", спрямовані на підтримку добросовісної конкуренції та розвиток відновлюваної енергетики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Основні положення документа затверджують принципи торговельної політики “Гарантованого покупця” та основні напрямки їх реалізації, зокрема, як підприємство буде здійснювати операції з купівлі-продажу електричної енергії на різних сегментах ринку електричної енергії (за двосторонніми договорами, на ринку «на добу наперед», на внутрішньодобовому ринку, врегулювання небалансів та здійснення експортних операцій)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документ спрямований на максимізацію доходу державного підприємства, забезпечення добросовісної конкуренції, розвиток відновлюваної енергетики, співробітництво та інтеграцію з суміжними ринками електроенергії.

Як повідомлялося, у лютому стартував процес корпоратизації ДП "Гарантований покупець", який має завершитися у квітні – липні 2025 року. Державна реєстрація випуску акцій "Гарантованого покупця" запланована на лютий 2025 року.

Фото: КМУ

www.ukrinform.ua

Exit mobile version