В Італії після дощу несподівано знайшли монети віком 2000 років

Монети були викарбувані між 94 і 74 роками до н. е. / фото Regione Siciliana

На острові недалеко від Сицилії археологи знайшли скарб стародавніх срібних монет, які були заховані через напад піратів понад 2000 років тому.

Монети були викарбувані між 94 і 74 роками до н. е., коли регіоном правила Римська республіка, пише Interesting Engineering.

За словами археологів, близько 27 монет було виявлено під час розкопок Акрополя Санта-Тереза і Сан-Марко на острові Пантеллерія. Археологи здогадалися, що деякі монети помітили в землі. Вони почали виднітися після проливних дощів, які розмочили ґрунти. Інша частина була знайдена під валуном під час розкопок.

Відео дня

фото Regione Siciliana

Експерти розповіли, що це відкриття дає уявлення про торгівлю того часу, а також відображає політичні відносини, які були характерні для Середземномор’я в епоху Римської республіки.

Дослідники розповіли, що скарб був захований під час одного з частих піратських нападів у ті роки. Однак, він так і залишився недоторканим весь цей час. Археолог Шефер з Тюбінгенського університету зазначив, що в ті роки в Середземномор’ї йшла кампанія Гнея Помпея Великого, який знищував значні піратські флоти від імені римського сенату.

Археологи детально вивчали захопливу історію цих стародавніх монет. Деякі з них належать до етруської цивілізації. А деякі з найбільш ранніх монет містили зображення грецьких богів, тварин і міфічних істот.

фото Regione Siciliana

Стародавні Римські монети

Іторія стверджує, що римські монети, особливо монети Республіки та Імперії, дають багате уявлення про владу, військові перемоги та імперську пропаганду.

На них часто зображували знакові фігури, такі як Юлій Цезар і Август. Крім того, ці монети використовувалися як інструменти для передачі повідомлень громадськості. Вони виготовлялися із золота, срібла і бронзи. Стародавні італійські монети були не тільки засобом обміну, а й символами влади, мистецтва та історії.

У наші дні ці стародавні монети цінуються істориками та колекціонерами за їхній хитромудрий дизайн та історію, яку вони розповідають про багате і складне минуле Італії.

www.unian.ua

Exit mobile version